Spray die je binnen een uur in slaap brengt

‘Sprayable Sleep’ is een nieuw product dat gebruikers binnen een uur in slaap laat vallen als ze slechts 2 wolkjes op hun hals verstuiven. Als de gebruiker midden in de nacht wakker wordt, volstaat nog een wolkje om lekker verder te slapen.

Volgens de ontwerpers, ondernemende studenten van de Stanford University, heeft Sprayable Sleep een belangrijk voordeel in vergelijking met gewone slaapmiddelen: je voelt je niet suf als je wakker wordt.

Sprayable Sleep is ‘s werelds eerste melatonine spray, die helpt om te slapen wanneer je het nodig hebt – zonder agressieve, verslavende of ineffectieve bestanddelen.

Het menselijk lichaam produceert op natuurlijke wijze melatonine als het donker wordt buiten. Maar het constant gebruik van elektronisch apparaten, die kunstmatig licht uitstralen, kan ervoor zorgen dat mensen pas later op de dag melatonine gaan produceren.

De gemiddelde persoon heeft ongeveer 0,03 mg melatonine nodig om hem te helpen in slaap te vallen, maar de meerderheid van de melatoninepillen zijn 100 tot 300 keer sterker dan dat. Wie melatoninepillen slikt om te slapen wordt dan ook vaak wakker met een ‘kater’. Bij sommige mensen gooien deze hoge doseringen zelfs het hele circadiane ritme in de war en zorgen ze ervoor dat iemand juist wakker blijft.

De Sprayable Sleep is een mix van melatonine, tyrosine en gedestilleerd water. Hij dringt in een geleidelijk tempo in het lichaam door gedurende de nacht en dat lijkt veel meer op de manier waarop het lichaam op natuurlijke wijze melatonine produceert. De hoeveelheid melatonine die zo toegediend wordt, is ongeveer 30 keer kleiner dan die in de meeste pillen.

De spray werd online meteen een succes. De ontwerpers bereikten het dubbele van hun financieringsdoel van $15.000 (ongeveer €13.300) in minder dan 24 uur.

Sprayable Sleep is nog in ontwikkeling, maar zou in februari 2015 als prototype beschikbaar moeten zijn voor donateurs.

 

Bron(nen):   Daily Mail      

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Windows 8

  “Sprayable Sleep’ is een nieuw product dat gebruikers binnen een uur in slaap laat vallen als ze slechts 2 wolkjes op hun hals verstuiven”
  De meeste mensen vallen in die periode in slaap. Pure oplichting dus

 2. Prikker

  lol
  $58,949USD
  raised of $15,000 goal
  https://www.indiegogo.com/projects/sprayable-sleep-welcome-to-the-beginning-of-tired
  Nu al 4x zo veel !

 3. vandehoedenderand

  Gemoedsrust. Da’s het beste slaapmiddel. Zorgen dat je je shit op orde hebt en geen zorgen en/of schulden hebt. En tevreden zijn met wat je hebt.
  Dan slaap je als een roos.

  • Windows 8

   Al eens je spiertjes strekken in het zwembad piste of sportschool …
   Ik haal middernacht niet zonder cafeïne op sportdagezzzzzzzzzz

   (in antwoord op vandehoedenderand)
 4. Apekool

  Een orgasme werkt sneller, kan je de eerste vijftig minuten van dat uur ook nog leuk benutten!

 5. Dead Silence

  Een blaas voor het slapen werkt sneller.

 6. meesan

  Daar kan je leuke ‘pranks’ mee uithalen, in de klas of op je werk.

Reacties niet toegestaan