Weg met de groenteshake en de mocha frappuccino, in 2015 drinken we bouillon

Wie denkt dat het hip is om ingewikkelde koffies te bestellen in tenten waar de serveerster barista wordt genoemd, heeft het mis. Bouillon is wat de ware foodie drinkt in 2015. In New York staan er ellenlange rijen voor het afhaalloket van Marco Canora. Hij verkoopt bouillon onder de Italiaanse naam 'brodo', wat al een stuk beter klinkt dan het Engelse 'bone broth', maar hetzelfde is: heet water dat smaak krijgt door er een bot in te laten trekken. De New Yorkers zijn bereid er 9 dollar voor te betalen. Ze geloven dat de saaie soep ontstekingsremmend werkt en het immuunsysteem versterkt. Ook zou het collageen in het bot goed zijn voor de huid. Trendwatchers prijzen bouillon dan ook al aan als de nieuwste 'health food'. Dat is niet zo vreemd, vindt voedingstrendwatcher Stefanie Bierbaum. In de bouillonrage komen verschillende trends samen. Gezonde shakes zijn populair, evenals comfort food en primitieve diëten waarin dierlijke eiwitten centraal staan. Bierbaum: 'Nadat we jaren bezig geweest zijn om vet te ontwijken, en overal een light-versie van hebben geprobeerd te maken, keren we nu langzamerhand terug naar een natuurlijker manier van eten. Met meer vet, maar dan minder bewerkt, en met meer smaak'.  

Bron(nen):   NRCQ      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. VonRichthoven456353022260

    Vers getrokken bouillon van vlees is erg lekker en heel voedzaam.
    Je moet er wel even de tijd voor nemen.
    Mijn veel genuttigde favoriet is al sinds jaar en dag een Knorr kippen- bouillonblokje in 0,5 liter water met wat ui, knoflook, vlees, krulvermicelli en verse soepgroenten.
    Dit is heel lang elke dag mijn avondeten geweest, snel te maken voor een persoon en ook nog eens lekker licht, naar wens nog op smaak te maken met wat chili of sambal.

    • Dead Silence

      Dat klinkt smakelijk…ook mijn favoriet als ik weinig tijd heb.

      (in antwoord op VonRichthoven456353022260)
    • Windows 8

      “kippen- bouillonblokje” = smaakversterker en hoop zout.
      Waarom? De rest van je lijstje is alles wat je nodig hebt voor een bouillon.
      Ik gebruik een heel voor 5- 6 liter soep, de rest van de smaak komt van de verse ingrediënten

      (in antwoord op VonRichthoven456353022260)
  2. Windows 8

    “Met meer vet, maar dan minder bewerkt, en met meer smaak’.”
    Geheimpje : vet = smaak

  3. Windows 8

    Het “dieet” van die Marco :

    “The first 20 years of my professional life were fueled by caffeine, nicotine, and alcohol. I started the day with coffee to counteract the effects of the previous night’s booze-fest. By noon, I was ready for my first cigarette and would suck down a half pack before dinner service. By the time my shift was over, I was a tightly wound, twitchy mess requiring alcohol or some weed to calm my nervous system and prepare me for sleep. As far as diet was concerned, bread and butter were my mainstays. At about 3 PM I would become ravenously hungry because I hadn’t eaten anything all day. I would tear into the fresh bread delivery, gorging myself until I was full. If I felt suddenly tired afterwards,”

    Maar nu, dankzij die ‘broth’ is hij gezond hoor …(/sarcasme)
    http://munchies.vice.com/articles/i-was-an-insane-chef-until-i-started-drinking-broth

    En toevallig , u raadt het niet , toch wel , een boek …”My current focus on health—I have a new cookbook called A Good Food Day coming out in December, and I’m always drinking broth” …

  4. Vogelbeest

    Alleen gezond als je het zelf maakt. Ik heb in de supermarkt geen enkele boullion gevonden zonder smaakversterker.
    As info: Smaakversterker in iets grotere hoeveelheden is neuro-toxisch vergif. Ik neem dat liever ook niet in kleinere (EU-goedgekeurde) hoeveelheden.
    De (schuil)namen voor smaakversterker op verpakkingen zijn:
    E621 (hele E6xx familie is troep), Ve-Tsin, MSG, MonoSodium Glutamaat, gistextract, gehydroliseerd eiwit. Uit mijn hoofd, dus misschien mis ik er 1 of 2, maar dit zijn wel de voornaamste.

Reacties niet toegestaan