Na het zien van dit filmpje wil je wel stoppen met roken

Een Chinese anti-rookcampagne toont op nogal expliciete wijze wat de schadelijke gevolgen zijn van roken. In de video zijn schokkende beelden te zien van een long na 15 jaar en na 30 jaar roken. Aan de hand van het aantal zwarte vlekken is duidelijk hoe hard de longen achteruit gaan in 15 jaar. China is een van de grootste tabaksproducenten ter wereld. 300 miljoen Chinezen roken. Aan de gevolgen ervan overlijden jaarlijks een miljoen mensen in het land.

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Windows 8

  “schokkende beelden” ? Dit in tegenstelling tot mensen die in flarden worden geschoten en onthoofd door moslim haatbaarden?

  • Divert

   Volgens mij gaat dit filmpje over roken, niet over moslim haatbaarden.

   Maar om je enigszinds tegemoet te komen: wereldwijd sterven er naar schatting ongeveer 4 miljoen mensen per jaar als gevolg van roken. Dat zijn cijfers waar IS jaloers op kan zijn…..

   Overigens denk ik dat dood gaan als gevolg van onthoofding door een moslim haatbaard een stuk minder onaangenaam is dan doodgaan aan longkanker.

   (in antwoord op Windows 8)
   • Windows 8

    Dat doen ze zelf , verder niks schokkend aan

    (in antwoord op Divert)
   • ernie

    windoos8 heeft gestudeerd bij Dr. French (eveneens de leermeester van Burgermansch) en die heeft onlangs aangetoond dat alles, maar dan ook alles komt door een wereldwijd islamitisch complot. Dus het is een wetenschappelijk feit dat de Koran gevaarlijker is dan roken.

    (in antwoord op Divert)
 2. Daniel

  Nog een paar jaar en COPD staat op de derde plaats als doodsoorzaak.
  Dan komt er een golf van bayboomers die met roken zijn opgevoed.
  Nu al zijn er wereldwijd 600 miljoen patiënten. Het aantal gevallen stijgt evenredig met het aantal rokers.
  Deze uiterst ernstige aandoening maakt elk jaar meer dodelijke slachtoffers dan aids, griep en verkeersongevallen samen!

  Jaarlijks leidt de ziekte in Nederland tot 25 duizend ziekenhuisopnamen en kost ze ruim een miljard gulden. Maar waar zeur ik over, de accijnzen op tabak brengen de Nederlandse schatkist elk jaar 2,5 miljard euro op en rokers leven gemiddeld 10 jaar korter dan niet-rokers en daardoor genieten ze dus nauwelijks van hun pensioen.

  • marianne martens

   helemaal met u eens, het is inderdaad al jarenlang de strategie van de overheid, heel onderzocht en verschuilend maar wel herkenbaar.

   (in antwoord op Daniel)

Reacties niet toegestaan