Wiet waar je niet high van wordt

Op een geheime locatie in het Noorden van Israël wordt een speciale soort cannabis gekweekt . Een hoog hek, bewakingscamera's en een gewapende bewaker om hen te beschermen tegen criminelen. Op deze plantage boven op de heuvels van Galilea ontwikkelen onderzoekers sinds 2009 medicinale marihuana die de symptomen van een aantal ziekten kan verlichten verlichten zonder dat de patiënten stoned worden. Soms is het high worden niet wat ze nodig hebben. Soms is het een ongewenst neveneffect. Voor sommige mensen is het niet eens prettig. Cannabis heeft meer dan 60 bestanddelen, cannabinoïden genoemd. THC is het bekendste ervan: het heeft minder medische voordelen en meer psychoactieve eigenschappen die zorgen voor een 'high' gevoel. Maar cannabis bevat ook cannabidiol, of CBD, een stof waarvan sommige onderzoekers zeggen dat het een ontstekingsremmende werking heeft. In tegenstelling tot THC, bindt het zich nauwelijks aan receptoren in de hersenen en kan het dus zijn werk doen zonder dat patiënten stoned worden.

Bron(nen):   Reuters      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Freek Op 't Einde

  … maar je moet het wel oproken?

  • Redactie Welingelichte Kringen

   ‘Hoewel roken schadelijk is voor de longen, is het tegelijkertijd ook een zeer effectieve en snelle manier om symptomen met Medicinale Cannabis te behandelen. Veel mensen kiezen er daarom voor om het toch te roken.

   Voor het roken zijn alternatieven ontwikkeld. Vernevelen van cannabis heeft de voordelen van roken, zonder de schadelijke gevolgen voor de gezondheid die met roken samengaan.

   Een significante groep gebruikers kiest er voor om cannabis te consumeren in de vorm van thee. Hierbij wordt 1 gram cannabis 15 minuten lang zachtjes gekookt, waarna de resten met een theezeef worden gefilterd. De potentie van deze toedieningsvorm is relatief laag, maar de cannabis kan eenvoudig worden toegediend door eenmaal per dag of meerdaags een kop thee te drinken.’

   bron: nationaalmsfonds.nl

   (in antwoord op Freek Op 't Einde)

Reacties niet toegestaan