We poepen helemaal verkeerd

Waarschijnlijk poep je al je hele leven verkeerd, want het is misschien wel comfortabel zo'n toiletpot, gezond is het niet. Het is beter om gehurkt je behoefte te doen. 'Als we op de wc zitten, dan zijn de darmen een soort geknakte tuinslang. Daardoor krijg je sneller last van gezondheidsproblemen, zoals aambeien.' Dat zegt Giulia Enders in haar nieuwe boek 'Charming Bowels.' 'We kunnen het beste gehurkt poepen. Dan staat er minder druk op de billen en glijdt de poep er gemakkelijker uit.' Volgens Enders poepen 1,2 miljard mensen op de wereld wel op hun hurken. Zij zouden daardoor bijna nooit last hebben van uitstulpingen in de darmen of aambeien. Een krukje voor je toilet kan helpen om de juiste houding aan te nemen voor de grote boodschap.

Bron(nen):   Metro UK      

16 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Ko Herent

  Het gehurkt doen is wat minder voor je schoenen lijkt me.

 2. FritsB

  O vast wel; ik herinner me dat Midas Dekkers de hurkzit ook aanbeval ijn poepboek van een paar jaar geleden. En daarom krijgen bejaarden hogere potten. Heel logisch.
  Over potten gesproken, ik zie dat een Nederlandse fabrikant van sanitair porselein adverteert met toiletpotten met een rechte rand. Niet omgevouwen dus, wat gezien zijn algemeenheid een reden had. Betekent dat dat we ook al een paar eeuwen lang verkeerd doorspoelen?

 3. witje

  het is elke dag toch weer lekker om er vanaf te zijn, voor de rest nergens geen klachten over maar wel weer blij en opgelucht.

 4. Ko Herent

  We worden steeds laag-bij-de-grondser. Eerst van staand naar zittend pissen, nu weer een verdieping lager kakken.
  Straks moet het liggend op je zij.

 5. Wihmstra

  Dan kun je dus het beste een ouwe krant neerleggen en daarboven gehurkt gaan zitten poepen. Ik zal de eerstvolgende keer dat ik moet de proef eens op de som nemen.

 6. Bartje

  Had op zeker moment last van obstipatie en kreeg het advies om gehurkt te poepen en verdomd nergens geen last meer van.
  Dus de hang wc maar 10 cm lager gezet.

 7. Pine Hollow Stables

  Zet een emmer onder je reet zit je ook gehukt

 8. John_Rambo

  Kun je niet ook gewoon voorover bukken als je zit, in plaats van languit achterover te zitten?

Reacties niet toegestaan