Zijn slippers slecht voor je gezondheid?

 1. Je stelt je voeten bloot aan bacteriën en schimmelinfecties.
  Met slechts een dun laagje schuim dat je voeten scheidt van de bestrating, stelt het dragen van slippers je gevoelige huid bloot aan een reeks bacteriën en schimmels, die voor een infectie kunnen zorgen.
 2. Je kan niet zo snel lopen.
  Als je ooit slippers hebt gedragen, dan weet je dat het moeilijk is om in een snel tempo te lopen in vergelijking met platte schoenen. Je moet er zelfs niet aan denken om te rennen om de bus te halen. Langzamer bewegen kan invloed hebben op je conditie, en als je er op je best wil uitzien deze zomer, dan is dat het laatste wat je wil, toch?
 3. Het risico om te struikelen (en te vallen) neemt toe.
  Ben je nooit gestruikeld over een onhandelbare slipper? Je hebt veel meer kans om te struikelen en te vallen met een slipper dan met alle andere vormen van schoeisel, zelfs met hoge hakken! Als je langere tijd achter elkaar wil lopen, is het de moeite waard om te investeren in goed passende schoenen.
 4. Ze beschadigen je hielen.
  De invloed op je hielen is heel groot. Het dragen van slippers kan blijvende schade veroorzaken. Geen aanrader als je actief wil blijven.
 5. Je kan ernstige blaren krijgen.
  Langere tijd wandelen kan iedereen vervelende blaren geven op hun voeten, maar slippers veroorzaken de meeste schade aan de huid op je voeten door het gebrek aan steun. Ook het materiaal waar slippers van gemaakt zijn, is vaak goedkoop en synthetisch, niet geweldig voor je voeten en tenen.
 6. Je tenen kunnen beschadigd raken.
  Niet alleen moeten je hielen extra hard werken als je slippers draagt, maar je tenen worden ook flink mishandeld. Slippers kunnen hamertenen veroorzaken, dat krijg je als je je tenen constant buigt bij de knokkel.
 7. De boog van je voet heeft geen steun.
  Podologen kunnen je vertellen hoe belangrijk het is om schoenen te dragen die de boog van je voet (de ruimte tussen je hiel en tenen) ondersteunen. Slippers geven heel weinig steun aan je voet en, in het ergste geval, kunnen ze zelfs een ingestorte boog veroorzaken. Onnodig om uit te leggen hoe pijnlijk dit is.
 8. Ze kunnen van invloed zijn op je houding.
  Uiteindelijk zijn slippers te plat en passen ze niet bij de natuurlijke vorm van je voet. Dit betekent dat je ruggengraat het gebrek aan steun moet compenseren en dat beïnvloedt je houding. Niet geweldig als je al last hebt van rugklachten.
 9. Ze kunnen tendinitis veroorzaken.
  Al die druk op je voeten kan invloed hebben op je achillespees en in sommige gevallen leiden tot tendinitis. Dit kan je kuitspieren bijzonder pijnlijk maken.
Bron(nen):   Closer