‘E-sigaret 95 procent minder schadelijk dan gewone sigaret’

Het lijkt erop dat de e-sigaret toch niet zo ongezond is als tot nu toe werd gedacht. Public Health England (PHE) schrijft in een uitgebreid rapport dat elektronisch roken zelfs 95 procent minder schadelijk is dan het roken van tabak. De overheidsinstantie, die spreekt van de 'meest secure schatting tot nu toe', wil dat de e-sigaret een officieel medicijn wordt als alternatief voor andere anti-rookproducten. PHE benadrukt dat elektronische sigaretten niet zonder risico zijn, maar is ervan overtuigd dat e-sigaretten ‘de potentie hebben om een belangrijke bijdrage te leveren aan de ondergang van tabak’. De directeur van gezondheid en welzijn van PHE, Kevin Fonton, zegt: ''In vergelijking met roken, is er bewijs dat e-sigaretten maar een fractie van de schade toebrengen die tabak toebrengt. Het probleem is dat steeds meer mensen denken dat e-sigaretten minstens even schadelijk zijn als de gewone sigaret. Dat weerhoudt miljoenen rokers ervan over te stappen.” In januari van dit jaar beweerden onderzoekers van de universiteit van Portland in het gerenommeerde The New England Journal of Medicine dat e-sigaretten tot vijftien keer schadelijker kunnen zijn dan een gewone sigaret.

Bron(nen):   Metro      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  Het roken van echte tabak is daarentegen weer 95% lekkerder dan een e-sigaret.

  • Twan

   En zo is het maar net!

   (in antwoord op Burgermans)
  • harrr

   klopt, echte tabak is lekkerder, maar dankzij die krengen ben ik nu bijna een jaar van de tabak af (30 jr gerookt) en heb weer een normale conditie, kan weer dingen doen wat ik eerder niet meer volhield..
   Ik wilde namelijk niet van de tabak af omdat ik het niet lekker vond, maar omdat het me lichaam sloopte…
   Dusssssssssss

   (in antwoord op Burgermans)
 2. Ko Herent

  Wanneer komt de e-sigaar?

 3. Theo Meijer

  De E-sigaret mag dan wel 95% minder schadelijk zijn dan een gewone sigaret, het ziet er wel 95% dommer uit dan het roken van een gewone sigaret. Roken is gewoon dom, het voegt niets toe maar maakt je alleen maar afhankelijk.

Reacties niet toegestaan