Kinderen rond Fukushima krijgen sneller kanker

Uit onderzoek van de Okayama University blijkt dat de kinderen die in de omgeving wonen van de kerncentrale in het Japanse Fukushima een verhoogde kans hebben op schildklierkanker. Sinds het incident tijdens de tsunami in 2011 worden er bij de 370.000 kinderen in de omgeving regelmatig echo’s gemaakt. In 2014 werden bij 25 kinderen verdachte of kwaadaardige gevallen van schildklierkanker ontdekt en in 2015 werd bij 137 kinderen schildklierkanker gediagnosticeerd. Deze aantallen liggen 20 tot 50 maal boven het gemiddelde in andere gebieden in Japan. De schildklier van kinderen groeit sneller dan die van volwassenen, dit maakt ze kwetsbaarder voor de radioactieve jodium die mogelijk is vrijgekomen tijdens het incident met de kerncentrale in 2011. Het rapport van de World Health Organization (WHO) zag schildklierkanker al als een potentieel risico voor de gezondheid, maar vermeldde ook dat het uitermate lastig zou zijn om een verband te leggen tussen het incident en het aantal patiënten met schildklierkanker. Sommige staatsambtenaren en andere gezondheidswetenschappers zetten echter hun vraagtekens bij het onderzoek van de Okayama University. Zo is onvoldoende op individueel niveau gemeten hoeveel de kinderen zijn blootgesteld aan straling van de kerncentrale. Dit maakt het bijna onmogelijk om een direct verband te maken tussen de kanker en de straling. De resultaten van de studie bieden wel voldoende aanleiding om dit verband verder te onderzoeken.

Bron(nen):   Tech Times      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Bartje

  Deze regio is over 50 jaar volledig onbewoonbaar voor mensen.
  Dat komt doordat er heden per 24 uur 10 ton zwaar radio actief water in zee word geloosd wat via een rondreis pacific weer aanspoelt op de kust van deze regio.

  • Dead Silence

   Europa ook, dankzij de kanker in de hoofden van onze vertegenwoordigers in Brussel, die niet eens hiervoor aan radiotherapie zijn onderworpen, maar het hebben gekregen vanwege het aanbidden van een ziekelijke ideologie.

   (in antwoord op Bartje)
   • Jaap Aap

    Ha ha ha, hoe kom je erbij? Zelf bij dit onderwerp weet je de EU erbij te slepen. Weet je zeker dat jouw paranoia niet is veroorzaakt door straling? Wat de oorzaak ook is, het is ziekelijk!

    (in antwoord op Dead Silence)
 2. Hannes

  Geen jodium maar cesium(135-137) is vrijgekomen. Dit neemt de plek in van het jodium in onze schildklier. Dit omdat ons lichaam het verschil niet ziet.
  Daarom worden er bij een kernramp jodium pillen uitgedeeld, dit verzadigt onze schildklier die dan niets meer opneemt dus ook geen radioactief cesium. Het lijkt erop dat dit uitdelen van pillen niet is gebeurd, of niet voldoende heeft geholpen. Maar ja de Japanse regering zei ook steeds dat de situatie helemaal onder controle was en waren daar erg druk mee.

Reacties niet toegestaan