Deze simpele testjes kunnen je leven redden

Deze simpele testjes kun je thuis doen en duren niet langer dan een minuut: Check je ogen - Open Excell en kijk met één oog 30 seconden naar een leeg Excell-sheet. Dek daarna het andere oog af en kijk weer 30 seconden. Als de verticale en horizontale lijntjes niet recht lopen of als er stukjes lijn ontbreken, zijn er misschien problemen met je netvlies. Ga in dat geval snel naar de oogarts. Check je adem - Schraap met een lepel langs de bovenkant van je tong, het liefste helemaal van achteren naar voren. Stop de lepel in een zakje en leg de zak een minuut onder een sterke lamp. Ruik er daarna aan. Als het niet lekker ruikt of als het schraapsel gekleurd is of dik, kan dit wijzen op problemen met je longen, lever, nieren, hormonen of darmen. Op deze manier kun je ook ruiken hoe je adem voor anderen ruikt. Ga naar de huisarts als je je zorgen maakt. Gelukkig gaat het in 90% van de gevallen om problemen in de mond - ga in dat geval naar de tandarts. Check je lenigheid - Ga vanuit een staande positie in kleermakerszit zitten zonder je handen te gebruiken. Ga dan weer staan. Ga uit van 10 punten en trek een punt af voor iedere keer dat je je handen nodig had. Trek een halve punt af voor iedere keer dat je wiebelde. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die onder de 8 scoren meer kans liepen binnen 6 jaar te overlijden. Wie een gezond hart en vaten heeft, is sterker en flexibeler. Beweging, pilates en yoga kunnen je gezondheid verbeteren. Check je aderen - Ga op bed liggen en maak met je benen een hoek van 45 graden door ze op kussens te leggen. Hou ze daar 1 minuut. Hang je benen daarna snel in een hoek van 90 graden langs het bed naar beneden. Als een voet of beide voeten erg bleek waren toen je ze hoog hield en pas na een paar minuten weer hun normale kleur krijgen, of als ze erg rood worden, kan het zijn dat het niet goed gaat met je aderen en dat je hart niet gezond is. De normale kleur is bij gezonde mensen na 10 tot 30 seconden terug. Voordat je je zorgen maakt: Als je geen last hebt van kramp, pijn en vermoeidheid als je de trap oploopt en als je makkelijk en snel een kilometer loopt, heb je waarschijnlijk alleen maar last van een slechte bloedcirculatie. Meer testjes in The Daily Mail.

Bron(nen):   The Daily Mail      

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  1. Vogelbeest

    Als dit artikel je boeide: De oorzaak van hart- en vaatziekten (aderverkalking, slagaderbreuk, poreuze hartkleppen, hersenbloedingen) is geraffineerd gehard vet. Margarine, halvarine, en verder: Lees de kleine lettertjes op de verpakking.
    Smaakversterkers (E600-familie, gistextract, gehydroliseerd eiwit) is neurotoxisch vergif en en van de 2 voornaamste oorzaken van obesitas.
    Glucosestroop is de hoofdoorzaak van obesitas. Het bevat net zoveel caloriëen als suiker, maar in tegenstelling tot suiker heeft het gen honger-onderdukkend effect. Zit vooral in frisdranken en half-bereide voeding (potjes pastasaus, zakjes saus) en koekjes en zo.
    Google vooral verder om jezelf voor te lichten. De voedingsindustrie liegt alleen maar tegen je. Zo is Vitamin Water ongeveer net zo slecht als cola. Gebruik google en leer je verdedigen tegen de voedselindustrie. Het kan je leven redden.

Reacties niet toegestaan