7 manieren om stress te verminderen

Het was al bekend dat stress ongezond is. Zo hebben mensen met veel chronische stress twee keer zo veel kans op een beroerte als rustigere types. Deze 7 manieren kun je gebruiken om te ontstressen. Ze zorgen allen voor een verlaagd niveau van het stresshormoon cortisol. 1. Neem je hond mee naar je werk. Volgens een recente studie zorgt dit voor minder stress op je werk en verhoogt het de tevredenheid van je collega's. 2. Lach. Vrolijk lachen zorgt ervoor dat het gelukshormoon endorfine vrijkomt en het ontspant de spieren. 3. Ga tuinieren. Iets wat onbewust je aandacht opeist, zoals ontspannen in de natuur, brengt je in een goede stemming. 4. Sla een boek open. Zes minuutjes lezen per dag is al genoeg om je te helpen ontstressen. 5. Bel je moeder. Ook als ze niet bij je in de buurt is, kan je moeder je stress helpen wegnemen. 6. Eet (pure) chocola. Het brengt niet alleen gezondheidsvoordelen voor het hart, het vermindert ook stress. 7. Roddelen. Praten over andere mensen helpt je beter te voelen over je eigen frustraties.   Lees hier de achterliggende feiten.

Bron(nen):   Huffington Post  Bron foto    

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Conformer

  1. Zal best werken, maar is niet erg praktisch.
  2. Kan je niet op commando.
  3. Goede tip.
  4. Idem.
  5. Idem, tenzij je moeder je juist stress bezorgt. Dat komt voor.
  6. Mwah, zo goed werkt dat niet.
  7. Roddelen is slecht. Wat is dat nou weer voor een kuttip?!

  Mijn tips:

  8. Meditatie.
  9. Voldoende slaap.
  10. Een hobby zoeken (generalisatie van tuinieren).
  11. Praten met leuke mensen (generalisatie van je moeder opbellen) over zowel koetjes en kalfjes als serieuze onderwerpen.
  12. Iets nieuws leren geeft vaak een zekere voldoening die ontspannend werkt.

  • gerrit52

   al doe je maar alsof je lacht, dan heeft dat al een goede uitwerking.
   misschien hou je jezelf voor de gek, maar het schijnt te werken.

   dit als antwoord op punt 2.

   (in antwoord op Conformer)
 2. rik_c

  8. Niet de hele dag nieuw en popular interest op internet lezen, en al helemaal niet gaan reaguren?

 3. Mik77

  Deze tips vond ik zelf ook erg handig: http://www.gezondheidsplein.nl/aandoeningen/11/stress/behandeling Sterkte aan allen die lijden onder stress!

 4. Mik77

  Deze tips vond ik zelf ook erg handig: http://www.gezondheidsplein.nl/aandoeningen/11/stress/behandeling Sterkte aan allen die lijden onder stress!

Reacties niet toegestaan