Vrouwen hebben 8 keer per dag negatieve gedachten over zichzelf

Vrouwen hebben vaak zelfondermijnende gedachten. De gemiddelde vrouw bekritiseert zichzelf minstens 8 keer per dag. De meesten vinden zichzelf te dik of hebben andere negatieve gedachten over hun uiterlijk. Daarnaast duwen ze zichzelf de put in met de gedachte dat ze niet genoeg verdienen en geen goede baan hebben. Ook zijn ze goed in het systematisch tegenspreken van complimenten. Dat blijkt uit een enquête onder 2000 Britse vrouwen. De meeste negatieve gedachten komen op als ze in de spiegel kijken of wanneer ze kleding kopen. Veel vrouwen beginnen daar 's ochtends vroeg al mee. Bijna de helft van de vrouwen (46%) heeft voor half 10 al minstens één keer een zelfondermijnende gedachte. Maar liefst 42% van de vrouwen geeft zichzelf nooit een compliment. Volgens deskundigen dragen de selfies-cultuur en de sociale media sterk bij aan deze neiging. Vrouwen vergelijken zichzelf met vrouwen die er altijd geweldig uitzien en geen enkele moeite hebben om een gelukkig gezinsleven te combineren met een fantastische baan. Althans zo lijkt dat dan.

Bron(nen):   Daily Mail      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Ignatius J. Reilly

  En dat vreten ze dan weer uit op de mannen in hun omgeving. Want hun schuld. 🙂 Oh, en door dit soort ellende: https://www.welingelichtekringen.nl/gezond/535828/welke-vorm-heeft-jouw-buik-komt-het-door-stress-alcohol-of-kinderen.html

 2. Pietje_Precies

  dat komt door hun hoge mate van zelfkennis denk ik…..

 3. Jos

  Allemachtig wat een cynisch gekanker hieronder, zeg. Met zulke ‘mannen’ heb je geen zelfhaat nodig, nee.
  On topic: dit is een Brits onderzoek. Verbaast me niet erg, daar staan de tabloids inderdaad vol van ‘vergelijkend onderzoek’ van goed geshopte celebrities. Kan best confronterend zijn, zelfs als je goed voor jezelf zorgt en fit bent.

 4. Blargh

  “C aes” en “C hantal” zijn verboten woorden maar de meesten ZIJN ook te vadsig omdat ze liever voor TV hangen

 5. Heinz

  Ja maar wat als alles lukt?

 6. Burgermans

  Vaak zijn die gedachten ook terecht.

Reacties niet toegestaan