Waarom je teveel eet, en ik ook

Je eet teveel omdat je te veel naar je lichaam luistert. Zo simpel is het. We denken dat ons lichaam zegt of we moeten eten, hoeveel we moeten eten, en wanneer we verzadigd zijn. Onzin, laten de volgende voorbeelden zien. En schadelijke onzin.
De voorbeelden zijn de afgelopen 20 jaar verzameld door Traci Mann, een psychologe die 20 jaar studie maakt van eten en denken.
Tegen de Washington Post zegt zij dat ons lichaam, en zeker onze geest, ons voortdurend van verkeerde informatie voorzien over eten. Er zijn de bekende voorbeelden: je eet minder van een klein bord, je eet ook minder aan een grote tafel, je eet meer als de TV aanstaat en je bestelt meer bij een dikke ober dan bij een dunne ober. Je schept ook meer op als je tafelgenoot dat ook doet, zeker als dat niet degene is met wie je dagelijks eet.
Een ander interessant experiment werd gedaan met mensen vanwie het korte termijn geheugen stuk is. Ze vergeten onmiddellijk wat ze heel kort tevoren deden. In proeven vielen die mensen iedere keer hongerig aan op maaltijden, ook als ze er meerdere per uur kregen. Hun lichaam beweerde dat het tijd werd om te eten, omdat er eten was, niet omdat ze behoefte aan voedsel hadden.
“We denken dan we controle hebben over wanneer, hoe vaak en hoeveel we eten. Maar in de praktijk eten we zodra de kans zich voordoet om te eten. In dat opzicht lijken we sprekend op honden.”

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Blargh

  arme Ans, zoveel eetproblemen ….

 2. Burgermans

  Ieder pondje
  Gaat door het mondje.

 3. DoubleUC

  Ben ik de enige die van dit chaotische artikel helemaal niks snapt?

 4. DoubleUC

  Ben ik de enige die van dit chaotische artikel helemaal niks snapt? Honden, defecte korte termijn geheugens, dikke obers, grote tafels, kleine borden, heel veel eten, televisie, luisterende lichamen …. 20 jaar onderzoek ???

Reacties niet toegestaan