Hoofdpijn? Probeer dan dit trucje eens

Stress kan knallende hoofdpijn veroorzaken. Heel vervelend en meestal een reden om naar de pijnstillers te grijpen. Toch is er nog iets anders dat je kunt proberen: klem korte tijd een potlood tussen je tanden. Het zou je verkrampte spieren helpen ontspannen.

De Britse dokter Jane Leonard zegt dat het trucje werkt bij spanningshoofdpijn, die ontstaat als gevolg van stress, angst en vermoeidheid. Hierdoor gaan de spieren in het gezicht, de nek, kaak en schedel spasmen vertonen.

Patiënten denken vaak dat de oorzaak van de pijn rond de slapen ligt. Dat komt doordat de gezichtsspieren over de slapen lopen en breder uitwaaieren over de schedel. Maar eigenlijk vertrekken ze hun kaak, een van de meest complexe gewrichten in het lichaam.

Dit kan een gevolg zijn van tandenknarsen tijdens de slaap en van temporomandibulaire dysfunctie (TMD), stoornissen van het bewegingsapparaat van het kauworgaan. Ongeveer een kwart van de mensen krijgt ooit in zijn leven te maken met deze kwaal. Door een potlood tussen je tanden te houden, kan de verkrampte kaakspier ontspannen.

Bron(nen):   Goed Gevoel