Jonge, hoogopgeleide vrouwen en hun alcoholprobleem: “Op het eind leegde ik elke dag een fles Bacardi in mijn eentje”

Een paar wijntjes na een drukke werkdag, cocktails drinken met vriendinnen en met manlief een goede fles bestellen in een mooi restaurant. Vooral jonge, hoogopgeleide vrouwen doen nauwelijks meer onder voor mannen als het gaat om alcoholgebruik. Soms loopt dat volledig uit de hand. Op orde In het Belgische magazine Humo vertellen enkele vrouwen over hun verslaving. Een van hen is Sofie Deraeve (33). "Tot vijf jaar geleden was ik een sociale drinker. Ik had mijn leven op orde: ik was getrouwd, had twee kinderen, had zonder problemen mijn diploma handelswetenschappen behaald en had een goede baan," begint ze. "Het laatste jaar dronk ik niet meer om me te amuseren, maar omdat het moest. En toch ging ik nog elke dag werken, zorgde ik voor de kinderen, reed ik met hen naar de judo- en de zwemles, zat ik in de ouderraad en gaf ik volleybaltraining. Op de schaarse momenten dat ik thuis was, had ik constant een glas alcohol in mijn buurt." Verlammingsverschijnselen "Op het einde leegde ik elke dag een fles Bacardi in mijn eentje. Die dronk ik dan op met cola light of met Sprite Zero. Op het laatst beefde ik en kreeg ik ’s nachts verlammingsverschijnselen aan mijn arm. Ik had last van krampen en allerlei kwaaltjes." Uiteindelijk kickte ze af met behulp van de AA. "Ik kwam binnen en zag meteen vier mensen die ik kende. De eerste maand was het lichamelijk afkicken: ik heb geslapen, gebibberd en gezweet." Maar het is haar gelukt. "Ik weet: als ik ooit nog drink, dan ben ik alles kwijt. Ik ken een man bij de AA die op dezelfde dag is gestopt met drinken als ik – ook een jonge papa. Vandaag zit ik hier en ligt hij in zijn graf. Nee, het zou belachelijk zijn als ik ooit weer zou drinken." Stigma Dokter Geert Dom, professor in de verslavingspsychiatrie aan de Universiteit Antwerpen herkent het verhaal van Deraeve: "Het stigma van de drinkende vrouw is helemaal weg, waardoor er geen sociale rem meer is. Ook bij carrièrevrouwen is alcohol drinken geen taboe meer." De gevolgen voor de gezondheid zijn voor vrouwen ook nog ernstiger dan voor mannen. "Ze krijgen sneller leverschade, levercirrose en hersenbeschadiging. Langdurig overmatig alcoholgebruik heeft een nefaste invloed op de vruchtbaarheid en vanaf vijf eenheden per week stijgt het risico op borstkanker lineair met het alcoholgebruik," aldus de professor.    

Bron(nen):   Humo (via Blendle)       

18 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Blargh

  Door G. 3huis – maandag 22 februari 2016, 09:15

 2. Blargh

  En 3huis werd Pieter ???

 3. Ton Maps

  De situatie van vrouwen is in vele opzichten erg slecht, maar op een heel andere manier dan het feminisme ons vertelt:

  Vrouwen zijn nu ongelukkiger dan in de jaren 70. De veranderingen door de vrouwenbeweging zouden hierin een rol kunnen spelen [1].

  Carrière-vrouwen worden consequent ‘sterke vrouwen’ genoemd. Alsof er maar 1 vorm van kracht bestaat. ‘Een vrouw is sterk als ze op een man lijkt’, is de boodschap. (Mannen verdienen niet meer geld in de ratrace dan vrouwen omdat ze machtig / sterk zijn, maar omdat ze aan de eisen van vrouwen moeten voldoen [2].) Op deze manier krijgt de overgrote meerderheid van de vrouwen te horen dat ze zwak zijn. De overgrote meerderheid van de vrouwen is namelijk niet carrière gericht [2,3].
  Als je vrouwen tot in het diepst van hun ziel kapot wil maken, moet je ze wijsmaken dat zachtheid zwakte is. En dit is precies wat het feminisme doet.

  Wetten ogenschijnlijk ten gunste van gescheiden vrouwen zijn zo doorgeschoten dat steeds meer mannen het risico van een huwelijk vermijden. Hier lijden de goeden (fatsoenlijke vrouwen die willen trouwen) onder de kwaden (wraakzuchtige vrouwen die de wetten misbruiken tegen hun ex).
  Steeds meer mannen beginnen af te haken [4].
  De mainstream media onthouden vrouwen deze informatie, en zwetsen over bindingsangst bij mannen en Peter Pan syndroom.

  Een gescheiden moeder die het contact tussen haar kinderen en hun vader tegenwerkt (aangemoedigd / gefaciliteerd door “het systeem”), loopt het risico dat haar kinderen – eenmaal volwassen – alle contact met haar verbreken als ze ontdekken hoe de vork in de steel zat.

  Tussen de 35% en 50% van de vrouwen blijft drinken tijdens de zwangerschap en 25% blijft roken. Vooral alcohol (zelfs maar een beetje) is zeer schadelijk voor de vrucht. Waarom wordt daar in de media zo verbijsterend weinig aandacht aan besteed? Het lijkt not done om vrouwen aan te spreken op hun verantwoordelijkheid. Zo worden vrouwen geïnfantiliseerd.

  De gezondheid van vrouwen is geschaad door het negeren van sekseverschillen in medisch onderzoek, onder feministische ideologische druk [5].

  Voor vrouwen is het gunstig om jong te trouwen (een man aan de haak slaan op het moment dat je huwelijksmarktwaarde op z’n hoogst is) en kinderen te krijgen.
  De media hebben vrouwen de informatie onthouden over snel teruglopende kans op zwangerschap bij het ouder worden, en indoctrineren vrouwen om eerst ‘economisch onafhankelijk’ te worden. Als je ‘economisch onafhankelijk’ bent, ben je afhankelijk van je baan.
  ‘Onafhankelijkheid’ bestaat niet voor sociale wezens, we zijn allemaal afhankelijk van elkaar. (Wil je werkelijk dat je niemand nodig hebt, en dat niemand jou nodig heeft?)

  We moeten allemaal concurrenten van elkaar worden. We worden hier angstig en eenzaam van(, waardoor we meer gaan consumeren, wat goed is voor de economie).

  Vrouwen worden gesocialiseerd macht uit te oefenen met een slachtoffer-status, gebaseerd op leugens en manipulaties [6] die in het internet-tijdperk niet te handhaven zijn. Dit heeft eenzelfde effect als overmatig gebruik van antibiotica: een toenemende resistentie. Waar ik bang voor ben is dat we nu in onze cultuur een lange periode gaan krijgen waarin mannen vrouwen nog maar moeilijk vertrouwen. Vertrouwen komt te voet en gaat te paard.

  Vrouwen worden gesocialiseerd tot verwende kinderen; want die geven veel geld uit, bovendien zijn ze goed in geld lospeuteren van mannen. Mannen kopiëren vervolgens het verwende / egocentrische gedrag van vrouwen.

  http://www.youtube.com/watch?v=5rkl_oLSKQc&list=PL16468CDBBDB20F44
  De media geven vrouwen de boodschap dat je onbekommerd over mannen heen kunt pissen. De kans op geweld tegen vrouwen neemt hierdoor toe.

  [1] http://www.law.yale.edu/documents/pdf/Intellectual_Life/Stevenson_ParadoxDecliningFemaleHappiness_Dec08.pdf
  http://www.ucl.ac.uk/opticon1826/archive/issue4/Art_ENG_Sewell_Gender_Equality_Pub.pdf
  http://www.dailymail.co.uk/femail/article-1189894/Women-happy-years-ago-.html
  [2] http://www.ucl.ac.uk/opticon1826/archive/issue4/Art_ENG_Sewell_Gender_Equality_Pub.pdf
  De sekse paradox – Susan Pinker
  The Myth of Male Power – Warren Farrell
  [3] De mythe van het glazen plafond – Marike Stellinga
  The Woman Racket – Steve Moxon
  [4] Een interview met Dr. Helen Smith, schrijfster van ‘Men On Strike’: https://www.youtube.com/watch?v=3yzUECFwU3U
  [5] http://www.youtube.com/watch?v=eFYfZg1jsJU
  [6] Spreading Misandry: The Teaching of Contempt for Men in Popular Culture – Paul Nathanson, Katherine Young
  http://vorige.nrc.nl/achtergrond/article1858328.ece/Waar_deugen_mannen_eigenlijk_voor

  • Blargh

   verder alles in orde met je ?

   (in antwoord op Ton Maps)
   • Jos

    Moet je eens voor de grap de invoer van Ton Maps op diverse forums bekijken… vrees dat ie er ‘n dagtaak aan heeft…

    (in antwoord op Blargh)
  • Jos

   En ja hoor, daar is Ton Maps weer, de verbeten misogyn… doe je nog iets anders dan overal op het net de man/vrouw topics te bezoeken met je kruistocht tegen het Onrecht tegen de Man? Wat is je toch aangedaan door het ‘zwakke geslacht’?

   (in antwoord op Ton Maps)
   • Ton Maps

    Feminisme – zoals zich dat in de praktijk vertaalt – dient de belangen [*] van het establishment en is slecht voor mannen, vrouwen en kinderen. Ik onderbouw dit met logica en feiten.

    Je loopt het risico bij de lezertjes de indruk te wekken dat je geen argumenten hebt.

    [*] 1 voorbeeld:
    Vrouwen aan het werk zetten.
    Als een vrouw naar haar werk gaat en haar kind aflevert bij de juf van de kinderopvang, heb je 2 vrouwen die belasting betalen.
    Als je het aantal werknemers verdubbelt, wordt arbeid 2 keer zo goedkoop voor werkgevers.

    (in antwoord op Jos)
    • Jaap Aap

     Logica en feiten? Je bedoelt JOUW logica en JOUW feiten. Voorzichtig met het gebruik van dergelijke subjectieve termen.

     Voor elk van jouw argumenten kan ik er minstens net zoveel tegenover stellen die het omgekeerde “bewijzen”.

     Laten we beginnen met je eerste stelling in je eerste reactie: vrouwen zijn nu minder gelukkig dan in 1970. Dit lijkt haaks te staan op een recent onderzoek waaruit blijkt dat de meeste Nederlanders (dus ook vrouwen andere geen “meeste”) zelf aangeven erg gelukkig te zijn.

     Maar zelfs ALS je gelijk zou hebben, dan kun je dat niet los zien van de oorzaken. Misschien zijn vrouwen wel minder gelukkig uit frustratie dat ze nog altijd minder verdienen dan mannen, moeilijker doordringen tot top functies, niet in staat zijn hun ambitie te vervullen. Gevolg van de vooringenomenheid jegens vrouwen door types als jij…

     (in antwoord op Ton Maps)
     • Ton Maps

      “Voor elk van jouw argumenten kan ik er minstens net zoveel tegenover stellen die het omgekeerde “bewijzen”.”
      Graag, dan krijgen we eindelijk eens een inhoudelijke discussie. Maar waar zijn die argumenten dan? Je negeert vrijwel alles wat ik zeg.

      “Misschien zijn vrouwen wel minder gelukkig uit frustratie dat ze nog altijd minder verdienen dan mannen”
      https://disqus.com/home/discussion/welingelichtekringen/ambtenaar_leeft_langer_dan_arbeider/best/

      “moeilijker doordringen tot top functies”
      Hoeveel vrouwen denk je willen een eenzame ultrastress baan? Minder dan 0,1%?

      “niet in staat zijn hun ambitie te vervullen”
      In de MSM doet een zeer kleine minderheid van vrouwen voortdurend alsof ze namens alle vrouwen spreekt. De grote meerderheid wil hooguit een deeltijdbaan die ze kunnen combineren met een gezond (sociaal) leven [*]. Groot gelijk. Dat zouden mannen ook wel willen.
      (Jij hebt over mij het vooroordeel dat ik vrouwonvriendelijk ben, en ik vermoed dat je mij nu hoort zeggen dat vrouwen niet ambitieus zijn. Maar dat zeg ik niet.)

      [*] http://mom.biblion.nl/olifant/olifant.dll?doctype=AI&bibliotheek=bngroningen&style=0&ppn=318232340&isbn=9789460031939

      (in antwoord op Jaap Aap)
  • kwikfit

   Wat een frustratie :-))….. Zo kom je nooit meer aan ‘n vrouw :-)))

   (in antwoord op Ton Maps)
 4. Heinz

  Man en vrouw zijn dan ook niet gelijk.

 5. Bobo

  Handhaven discipline is voor m/v gelijk! Veel vrouwen willen de allure van de man overnemen.Welke tendens en ontwikkeling voor een (moderne) vrouw is belangrijk.
  Zoeken naar harmonie raak je hierdoor aan de fles?

 6. Bobo

  Fles Bacardi per dag geeft er wel een rede waarom ze elke dag gaat werken.

Reacties niet toegestaan