Waarom je iedere dag een handjevol amandelen moet eten

Het blijkt dat als je iedere dag een handjevol amandelen eet, je daardoor de kwaliteit van je dieet verbetert. Amerikaanse onderzoekers deden een experiment met 28 volwassenen en hun kinderen. Van iedereen werd van tevoren onderzocht hoe goed hun eetpatroon was. Volgens de Healthy Eating Index, vergelijkbaar met de Nederlandse Schijf-van-Vijf, scoorden de proefpersonen redelijk; niet heel slecht, maar zeker ook niet goed genoeg. Vervolgens moesten de 28 families iedere dag amandelen eten. Voor de volwassenen gold dat zij 42 gram amandelen moesten eten en de kinderen 14 gram, al dan niet in de vorm van amandelboter. Na drie weken werd duidelijk dat de kwaliteit van ieders dieet was verbeterd. Volgens de wetenschappers aten de proefpersonen uit zichzelf beduidend minder 'lege calorieën'. Deze calorieën leveren wel energie maar geen voedingstoffen. Ze zitten bijvoorbeeld in ijs, chips en koekjes. Onderzoeker Alyssa Burns, die vermoedt dat de amandelen vooral zoute snacks vervingen: 'Het toevoegen van fruit, groente en noten aan je dieet kan de kwaliteit van je complete dieet verbeteren'. Dat is goed nieuws omdat kinderen steeds minder noten eten en eerder naar chips grijpen. En blijkbaar is het vrij makkelijk om ze de goede voedingsstoffen tot zich te laten nemen. Mochten je kinderen bij de aanblik van amandelen toch al gruwelen, kun je de amandelen makkelijk in een smoothie verstoppen of amandelboter gebruiken.

Bron(nen):   Scientias      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Vogelbeest

  Amerikaanse amandelboter lijkt niet op onze boter maar op onze pindakaas.

 2. Birdy

  Noten zijn een van de weinige producten waar nog mineralen zijn aan te treffen. Veel massa productie voedsel lijdt aan ondervoeding doordat er simpelweg te weinig mineralen en sporen elementen door de planten worden opgenomen omdat de gronden gesteriliseerd worden en geen bacterie leven, geen mineraal opname!

  Het product ziet er vaak perfect uit maar er zit weinig in. Dit geldt voor veel fabrieksmatige voedsel productie zoals eieren, kippenvlees, varkensvlees omdat uiteindelijk alles om het uiterst simpele principe draait: wat er niet in gaat komt er ook niet uit!

  Daardoor blijven mensen maar eten omdat het lichaam niet genoeg binnen krijgt. Een lichaam dat voldoende mineralen binnenkrijgt blijft niet steeds vragen om meer tenzij je b.v. suiker verslaafd bent. (frisdranken e.d.)

 3. Burgermans

  Amerika dit, Amerika dat.

Reacties niet toegestaan