Artsen waarschuwen voor knettergekke en gevaarlijke geboortetrend

Microbirthing of ‘vaginal seeding’ is een gevaarlijke en nutteloze geboortetrend, waarschuwen artsen. Als een kind met een keizersnee is geboren, willen de jonge ouders dat een uitstrijkje uit het geboortekanaal wordt aangebracht op de mond en ogen van de baby. Het zou de weerstand verhogen, maar het maakt de baby’s juist eerder ziek.

Het belangrijke Britse wetenschapsblad British Medical Journal schrijft erover in de nieuwste editie. Artsen uit Londen zeggen dat steeds meer vrouwen vragen om de behandeling. De ouders hopen dat hun baby een goede darmflora krijgt en dat de behandeling allergieën en overgewicht later in hun leven tegengaat. Maar daar is niets van bewezen.

De auteurs waarschuwen dat vrouwen ziektes kunnen hebben zonder dat ze het merken. Streptokokken, herpes, chlamydia en gonorroe, bijvoorbeeld. Bij ‘microbirthing’ kan het kindje die ziektes ook krijgen. ‘We hebben al eens moeten ingrijpen om deze handeling te voorkomen bij een vrouw met herpes en we verwachten problemen als dit populairder wordt’, schrijven ze.

Bron(nen):   AD