Nick (25) leefde 21 dagen zonder suiker, vet en alcohol: dit is het resultaat

De Vlaamse Nick Vinckier leefde 21 dagen lang zonder suikers, vetten en alcohol en sportte zich te pletter. Het parcours was loodzwaar, maar het resultaat van zijn stunt mag er zijn, schrijft Het Laatste Nieuws. De twintiger besloot mee te doen met het 'Bizzy Diet 21-Day Fitness Plan'. Volgens de instructeur bezorgt het programma je in amper 21 dagen een strakke beachbody. Nick besloot de verkooppraatjes te testen. Drie weken lang gooide hij zijn volledige eetpatroon om en vulde hij zijn vrije tijd met mokerharde work-outs. Het programma is goed aan de prijs, merkt hij op: 400 euro aan gezond eten, 100 euro aan supplementen en 20 euro aan fitness. Wat hij dan zoal at? Vooral heel erg weinig. 250 gram gegrilde kip, kalkoen of kabeljauw en 250 gram broccoli, spinazie of spruiten plus supplementen. "Blij word je daar niet van," aldus Nick. Bovendien was elke dag naar de sportschool ook bepaald geen feestje. Omdat zijn lichaam zo gewend was geraakt aan suiker, worstelde hij bijna voortdurend met zware hoofdpijn, tot hij op dag 12 zijn dieptepunt bereikte. Na dat dieptepunt kikkerde hij wonderwel op, werd zijn hoofdpijn minder zwaar en steeg zijn energiepeil. Uiteindelijk viel Nick bijna tien kilo af, had hij nog een vetpercentage van 10 procent en zag hij er een stuk gespierder uit. Maar makkelijk was het niet. "In vergelijking met dit was 100 dagen geen alcohol drinken peanuts," zegt Nick, die zich na de uitdaging op een bord spaghetti stortte. Zie hier het bewijs van het harde werken:

Een foto die is geplaatst door NICK VINCKIER (@nickvinckier) op

20 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. kwikfit

  250 gram gegrilde kip, kalkoen of kabeljauw en 250 gram broccoli, spinazie of spruiten x 21 dagen is € 400,00 ????
  Dat zijn dan wel hele dure spruiten

  • Blargh

   Volgens mij zullen de prijs der supplementen eerder 400 eur zijn en de voeding 100

   (in antwoord op kwikfit)
 2. Jos

  En dit is nieuws omdat…

  • Ricky Bergsma

   Omdat de auteur op deze manier (in feite) bekend heeft gemaakt dat hij stiekem een zwakbegaafde oplichter is.

   Maar aan de andere kant zal dit zijn doelgroep wel bereiken. Er zijn altijd wel wat gekkies die graag met open ogen ergens invallen. Al zouden ze het alleen al doen om de aandacht.

   (in antwoord op Jos)
 3. MoMeta

  Ik zie een magere jongen die nog magerder is geworden. Waar zijn de spieren dan?

  • Captain Gorgeous

   Vroeg ik me ook al af? Die spieren die je met 21 dagen zwoegen en gezond eten zou krijgen is hij misgelopen door alle eiwitten te gebruiken voor verbranding ipv bouw. Koolhydraatarm eten is vrij gezond ivm het feit dat mensen van nature vetverbranders zijn. Maar dan nog de vetten laten staan? Beetje dom en slecht voor je lichaam. Grote kans dat hij aceton lucht met zich mee brengt.

   (in antwoord op MoMeta)
   • Ko Herent

    Inderdaad …koolhydratenarm is zeer gezond maar wel met de juiste en juiste hoeveelheid vetten, eiwitverbranding voor energie is geen opknapper voor je nieren.

    (in antwoord op Captain Gorgeous)
    • Captain Gorgeous

     Precies, volgens mij was de verhouding verzadigd onverzadigd 30:70 en niet meer dan wat je verbrand. 😉

     (in antwoord op Ko Herent)
     • Blargh

      ik verbrand , je/jij verbrandTTTTTT

      (in antwoord op Captain Gorgeous)
     • Captain Gorgeous

      -,-” mijn excuses dat ik wetenschapsfilosoof ben in plaats van grammar Nazi.

      Niets beters te doen dan de gehele dag opmerkingen over anderen maken? Dat is in ieder geval wat ik zou doen als ik niet met mijn eigen onzekerheid/narcisme om zou kunnen gaan. Dus ergens begijp ik het wel. Maar toch, altijd ruimte voor verbetering.

      (in antwoord op Blargh)
     • Blargh

      ONLY _DT Capt 😉

      (in antwoord op Captain Gorgeous)
 4. Blargh

  Dit is geen nieuws maar vermomde reclame
  http://www.bodybuilding.com/fun/the-bizzy-diet-nutrition-supplements.html

 5. Birdy

  Mijns inziens een dieet met een hoog risico! Een zwaar tekort aan koolhydraten kan depressieve klachten geven en zo snel afvallen is ronduit slecht omdat veel gifstoffen die opgeslagen zijn in het vet vrijkomen. Grote schommelingen in lichaamsgewicht is m.i. sterk af te raden. Hij ziet er ook erg bleek uit en zonder zonlicht worden veel mineralen en vitaminen niet goed opgenomen, ook al eet je er genoeg van! Zonlicht heeft ook effect op de hormoon huishouding en aanmaak van vitaminen. Dat zou een vast onderdeel moeten zijn voor een gezond leven. Minimaal 30 minuten per dag. Weinig lichaamsvet is geen teken van gezondheid, een tekort kan je zelfs kwetsbaarder maken voor ziektes. Als je voedsel eet die op niet gesteriliseerde grond zijn geteeld dan krijg je genoeg vitaminen en mineralen binnen en kun je de supplementen laten staan. Supplementen dienen alleen voor het aanvullen van tekorten die structureel ontstaan door fabrieksmatige productie van voedsel (groenten, vis en vlees).

  • Blargh

   doe niet zo achterlijk door in te gaan op foto’s van een reclamecampagne voor supplementen

   (in antwoord op Birdy)
 6. Lout Donkers

  Mwah, niet echt overtuigend verschil.

 7. Floris Maaskant

  Tien kilo afgevallen? Dat lijkt me zeer onwaarschijnlijk. Spieren wegen meer dan vet en zo veel vet is er niet af —want dat zat er duidelijk ook niet aan— en hij zou dus gespierder zijn geworden, wat ik niet echt zie… Hij is meer een beetje vet kwijtgeraakt rond de spieren die hij al had, maar géén tien kilo! Raar verhaal weer in combinatie met die foto’s.

 8. Burgermans

  Broodje Aap

 9. Martin Neyt

  Van dun naar uitgemergeld. Money well spent.

Reacties niet toegestaan