Goed nieuws: met wandelen verbrand je veel meer calorieën dan gedacht

Heb je een hekel aan de sportschool en kunnen die hardloopsessies je ook gestolen worden, maar hecht je wel aan je slanke lijn, dan is er misschien nog hoop. Met wandelen verbrand je namelijk veel meer calorieën dan tot nu toe werd gedacht.

Wetenschappers gingen er vanuit dat je met wandelen ongeveer 45 kcal per kilometer verbrandt als je vijf kilometer per uur loopt. Dat aantal is erg onderschat, schrijven onderzoekers nu in de Journal of Applied Physiology. Ze ontdekten dat studies uitgingen van een rekenmethode die was gebaseerd op een veel te kleine focusgroep en dat er geen rekening werd gehouden met verschillende lichaamstypes.

Ze deden een nieuwe analyse en concludeerden dat een vrouw van gemiddelde lengte met een gewicht van ongeveer 60 kilo rond de 60 kilocalorieën per kilometer verbrandt bij een tempo van 5 km/u. Bij een snelheid van 6,5 km/u, gaat dat aantal naar meer dan 70 kcal per kilometer.

Maar wandelen is niet alleen effectief als je wilt afvallen, het is ook goed voor je hart, bloedvaten, spieren en gewrichten. Haal die wandelschoenen dus maar uit de kast en ga lekker op pad.

Bron(nen):   Het Laatste Nieuws