Bill Gates vreest dat een besmettelijke ziekte binnenkort 30 miljoen mensen zal doden

Bill Gates vreest dat er binnen enkele jaren een nieuwe, onbekende ziekte opduikt waardoor miljoenen mensen zullen overlijden.

In een opiniestuk voor Business Insider schreef hij: “Of het nu door een foutje in de natuur komt of door terroristen, epidemiologen waarschuwen dat een besmettelijke ziekte in een jaar tijd meer dan dertig miljoen mensen kan doden. En ze zeggen dat er een gerede kans is dat de wereld binnen tien tot vijftien jaar te maken krijgt met zo’n uitbraak.”

George Poste, expert op het gebied van biodefensie, waarschuwt eveneens: “De grote griepepidemie van 1918 is nu bijna een eeuw geleden. We zijn gelukkig gespaard gebleven van een ziekte van die schaal, maar het is onvermijdelijk dat er weer een pandemie van dergelijke omvang zal komen.”

En nog erger: afgelopen week schreven meer dan 200 gezondheidsorganisaties samen een brandbrief aan de Amerikaanse minister van volksgezondheid, die wil stoppen met de financiering van onderzoek naar ziektes in een aantal landen. Daarin staat onder meer: “Landen als Pakistan en de Democratische Republiek Congo behoren tot de grootste risicogebieden voor de uitbraak van besmettelijke ziektes. Stoppen met onderzoek in die landen kan er toe leiden dat de wereld straks niet voorbereid is op de volgende uitbraak.”

 

 

Bron(nen):   The Independent