2 economen over hoe ze slank werden én bleven

Twee economen waren allebei obees. Christopher Payne en Rob Barnett deden daar allebei iets aan. De een raakt  35 kwijt in 18 maanden, de ander 25. En de kilo’s kwamen niet terug. Ze deden het niet met  een bestaand dieet, maar met regels die economen vertrouwd zijn.

1. Stel regels

Ze stelden allebei een paar ‘meta-regels': regels die altijd telden. De een besloot bijvoorbeeld: ‘nooit een toetje, behalve bij grote feesten en in de vakantie’. Voor de ander was een van de regels: ‘De lunch is altijd een salade’.

Met die regels beperkten ze de keuzestress aanzienlijk. Ze hoefden niet iedere dag weerstand te bieden aan een toetje of een gebakken ei, maar besloten dat één keer en hielden zich vervolgens aan die regel.

Het helpt ook als dat wat je niet wilt eten niet in huis is. Dan hoef je, net als bij de meta-regels, ook minder mentale kracht te gebruiken om vol te houden.

2. Hou je aan je dieet ook (juist) als het saai wordt.

Iedere dag hetzelfde is misschien saai, maar heeft ook een voordeel. Iets wat je iedere dag eet ga je minder lekker vinden. En dus is de verleiding een tweede bordje te nemen kleiner.

3. Richt je op je gewicht en op niks anders

Je moet je iedere dag wegen, vinden de twee mannen. Want je doel is omschreven in kilo’s. Dáár gaat het om. Stel dus niet ook nog andere doelen, zoals het aantal stappen dat je loopt, of iets met calorieën. Kilo’s, daar gaat het om.

Bron(nen):   Business Insider