Alleen nog maar suikervrije Sprite te koop. Volgt Coca-Cola?

Nederland is het enige land ter wereld waar alleen nog suikervrije Sprite te koop is. Sinds de frisdrank geen calorieen meer bevat is de verkoop met 4,4 procent gestegen. Gaat moederbedrijf Coca-Cola nu ook het originele cola-recept aanpassen?

De suikervrije Sprite is zo’n succes dat andere landen het recept over willen nemen. Marketingdirecteur Jeroen Lampe van Coca-Cola Nederland zegt in het AD. “We krijgen telefoontjes uit de hele wereld. Van België tot Indonesië: overal zijn ze geïnteresseerd in ons nieuwe recept.”

Coca-Cola heeft al toegezegd dat de helft van alle frisdrank van het bedrijf over zeven jaar calorievrij of caloriearm is. Het lukt namelijk niet met alle drankjes.  Bij Fanta is het bijvoorbeeld mislukt. Smaakbepaler Therese Noorlander: “Meer dan drie jaar hebben we eraan gewerkt om Fanta te maken die minder dan 4 kcal bevat, maar die scoorde helaas telkens slecht in smaaktesten.”

Aan het recept van de originele Coca-Cola mag niet zomaar worden getornd. “Het is niet voor niets de meest geliefde frisdrank ter wereld”, zegt Lampe. “Ondanks de gezondheidstrend zijn er nog altijd heel veel mensen die bewust voor regular kiezen. Vanwege de smaak, de beleving of de energie die suiker geeft.” Maar zo geeft hij toe: “We onderzoeken of het met minder suiker kan. Op korte termijn zal dat niet lukken, maar zeg nooit nooit.”

Bron(nen):   AD