Waarom fastfood de beste keus is op het vliegveld

Wil je nog even gezond doen voor je op vakantie gaat en een salade bestellen op Schiphol? Doe het niet. Als je je lichaam een plezier wil doen kun je het beste voor fastfood kiezen. Ja, echt.

Wat je vooral niet moet nemen zijn salades, vers fruit of groenteschotels, blijkt uit onderzoek van MoneyHet lijkt weliswaar gezond, maar het is vaak erg onhygiënisch klaargemaakt. Bovendien zijn de ingrediënten meestal al dagen oud, waardoor veel van de goede voedingsstoffen verloren zijn gegaan.

Het heeft er mee te maken dat er erg snel wordt gewerkt in de keukens op luchthavens, waardoor de hygiëne er bij in schiet. Verder is onduidelijk hoe groente en fruit naar het vliegveld zijn vervoerd en hoe lang het al ongekoeld in de terminal wordt bewaard. De kans dat je ziek wordt van een verse fruitsalade is dan ook vele malen groter dan dat je last krijgt van de frietjes van McDonald’s.

Buffetten moet je helemaal te allen tijde vermijden. Het voedsel ligt allemaal al veel te lang in die bakken. Begin er niet aan. Verreweg de beste keus is echt de fastfoodketen. Daar wordt juist vaak heel hygiënisch gewerkt. Bovendien hebben ze een reputatie hoog te houden, omdat ze ook elders vestigingen hebben. Burger King wil niet dat je in de stad hun filiaal voorbij loopt, omdat je op het vliegveld een verkeerd patatje hebt gegeten.

Bron(nen):   Metro