Acht weken vaderschapsverlof? Bij deze multinational gebeurt het

In Nederland zijn de meeste bedrijven niet zo scheutig met het uitdelen van vaderschapsverlof. Wettelijk krijgen kersverse vaders zelfs maar twee dagen vrij na de geboorte van hun kind. Maar gezondheidszorgbedrijf Janssen is een welkome uitzondering. Daar krijgen nieuwe vaders maar liefst acht weken verlof.

Gemiddeld krijgen partners in de EU 12,5 dag vrij als er een kind wordt geboren. Nederland is met twee verlofdagen dus een grote uitzondering. Er zijn plannen om het verlof voor vaders naar vijf dagen te verhogen gevolgd door vijf weken waarin ze 70 procent van hun loon krijgen doorbetaald.

Bij Janssen krijgen vaders acht weken vrij, die ze mogen opnemen in het eerste jaar na de geboorte. “Medewerkers kunnen kiezen hoe ze dat indelen. Ze kunnen de acht weken achter elkaar opnemen of in delen opsplitsen’’, zegt Henri van Drunen tegen het AD. Hij is general manager van de Leidse afdeling, waar twaalfhonderd mensen werken.

Janssen is onderdeel van multinational Johnson & Johnson. Het bedrijf voerde de acht wekenregeling wereldwijd in. Moeders krijgen twintig weken verlof, wat ook meer is dan de Nederlandse zestien weken. De organisatie stelt in het algemeen veel belang in de gezondheid van werknemers. “De fysieke gezondheid is belangrijk – we bieden bijvoorbeeld beweegprogramma’s aan en hebben gratis fruit bij alle vestigingen – maar ook de mentale gezondheid is van belang. Je moet ervoor zorgen dat werknemers een goede werk-privébalans kunnen houden. De uitgebreide verlofregeling voor partners past daar ook in.’’

Bron(nen):   AD