3 dingen die je moet weten over water met bubbels

Het is warm dus je drinkt veel, maar na het zoveelste glas water, wil je weleens wat anders. Mogelijk heb je al zo’n koolzuurmaker in huis of anders flessen Spa Rood. Hoe dan ook denk je: ik doe eens gek, ik laaf me aan het water met bubbels. En ja, zelfs dat is niet altijd gezond.

1. Honger
Er zijn onderzoeken die hebben aangetoond dat je meer honger krijgt van water met prik. Het koolzuur zou zorgen voor de aanmaak van het hongerhormoon ghreline. Daardoor ga je meer eten en voel je je minder snel verzadigd.

2. Gebit
Als je enkel bruiswater drinkt, is dat niet zo slecht voor je gebit. Het koolzuur verhoogt de zuurgraad in je mond maar een heel klein beetje. De verleiding is echter groot om er een scheutje limonade of ander zoetigs aan toe te voegen en dan is het net als frisdrank uiteraard wel slecht voor je tanden.

3. Hydratatie
Het fabeltje doet de ronde dat water met bubbels niet zo hydraterend zou zijn als plat water, maar dat is echt onzin. Zelfs koffie hydrateert net zo goed als water. Alleen alcohol niet. Dat droogt je uit, maar dat wist je waarschijnlijk wel.

Bron(nen):   HLN