Kleding uit China bevat nog steeds ziekmakende stoffen

Een 4-jarig meisje uit het Franse Orne is het slachtoffer van een ernstige allergie veroorzaakt door een chemische stof in haar jurk die was gemaakt in China. Dat onthulde de Franse radiozender RTL  vanochtend. Het meisje had de jurk voor haar verjaardag gekregen. De volgende dag was haar lichaam bedekt met bulten en was haar gezicht gezwollen. Haar ogen kon ze nauwelijks openen. Volgens een dermatoloog kreeg het kind de allergische reactie omdat haar jurk dimethylfumaraat bevat. De stof is verboden in de EU, maar in China wordt hij nog steeds gebruikt om schimmels te bestrijden bij het vervaardigen van banken, kleding en schoenen.

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Hans_Vermeulen

  You get what you paid for. Het is niet de chinese fabrikant die hier verantwoordelijk is maar de westerse opdrachtgever, die het simpelweg goedkoop wil hebben zodat zijn winstmarge maximaal is. In China worden genoeg producten gemaakt die aan alle westerse eisen voldoen. Maar als je het goedkoop wil kunnen ze dat ook.

  • Bert Hilhorst

   Mijn ervaring met Chinezen is anders, ze proberen je altijd uit.
   Als je niet op let, krijg je de goedkoopste meuk en gifrotzooi in je maag gesplitst zelfs als je al jaren zaken met ze doet.
   De Chinezen gaan voor winstmaximalisatie.
   Wij Europeanen moeten ons aan de wet houden en aan onze wetten hebben ze lak. In hun eigen land is er nog heel weinig milieuwetgeving.

   (in antwoord op Hans_Vermeulen)
 2. Bert Hilhorst

  Die Chinese communisten gaat het maar om een ding en dat is poen.
  Wat dat betreft zijn het PvdA’ers, die gaan ook over lijken.

Reacties niet toegestaan