Dit is het beste dieet om af te vallen

Zo aan het begin van 2019 wil je natuurlijk maar één ding weten: welk dieet werkt het beste? Het grote U.S. News & World Report geeft antwoord op die vraag: het aloude Weight Watchers-dieet zou het meest succesvol zijn.

Het tweede grootste nieuwsplatform van de VS evalueert elk jaar de populairste diëten. Voedingsdeskundigen, artsen en andere specialisten rangschikken de diëten op basis van acht categorieën, waaronder preventie en beheersing van diabetes en hart- en vaatziekten en waarschijnlijkheid van gewichtsverlies.

Voor het negende jaar op rij kwam WW (vroeger Weight Watchers geheten) als beste uit de bus. Het is het meest succesvolle afslankdieet, het beste dieet om snel gewicht te verliezen en het tweede makkelijkste dieet om te volgen. Studies bevestigen de effectiviteit van het programma. Zo toont onderzoek uit 2013 aan dat je acht keer meer gewicht verliest met WW dan wanneer je alleen probeert af te vallen.

WW is niet het beste dieet in het algemeen of voor je gezondheid. Die prijs ging naar het mediterrane dieet, dat wordt gekenmerkt door veel groenten, fruit, olijfolie, noten en vis en juist weinig rood vlees, suiker en verzadigd vet. Van dit dieet is bewezen dat het de kans op hart- en vaatziekten verkleint.

Bron(nen):   HLN