De definitie van succes heeft volgens Bill Gates niets met geld te maken

Warren Buffett en Bill Gates behoren tot de rijkste mensen ter wereld. Ze hebben een gezamenlijk vermogen van meer dan 170 miljard dollar. Maar hun definitie van succes heeft niets met geld te maken.

Gates zei zaterdag dat Buffett hem heeft geleerd succes te definiëren als de kracht van iemands persoonlijke relaties. “Zijn maatstaf voor succes is: ‘Houden de mensen om wie je geeft ook van jou?’ Ik denk dat dat de beste indicator is die er bestaat,” aldus Gates in een blogpost.

Zo heeft hij er niet altijd tegen aan gekeken. Toen hij jong was, bestond de eindejaarsevaluatie slechts uit één vraag, schrijft hij: “Maakt de software van Microsoft de droom van een personal computer werkelijkheid?”

De 63-jarige Gates zegt verder: “Tegenwoordig beoordeel ik de kwaliteit van mijn werk natuurlijk nog steeds, maar ik stel mezelf ook een hele andere set vragen over mijn leven. Heb ik genoeg tijd aan mijn familie besteed? Heb ik genoeg nieuwe dingen geleerd? Heb ik nieuwe vriendschappen gesloten en oude verdiept?” Hij vervolgt: “Ik zou hebben gelachen om deze vragen toen ik 25 was, maar nu ik ouder wordt, zie ik in hoe belangrijk ze zijn.”

Bron(nen):   Business Insider