Deze karaktertrek maakt afvallen gemakkelijker

Een dieet volgen, het is niet leuk en ook niet makkelijk. Toch moet het soms gebeuren. Behalve een berg discipline en doorzettingsvermogen is er nog een andere eigenschap die een rol speelt bij het al dan niet slagen van je plan: positiviteit.

Mensen die optimistisch en positief tegen hun dieet aan kijken, lukt het beter om af te vallen dan degenen die er huizenhoog tegenop zien. Dat blijkt uit onderzoek onder 1.125 volwassenen dat in vakblad Appetite verscheen. Mensen die positief waren ingesteld gingen veel vaker op zoek naar gezonde alternatieven en lukte het dientengevolge ook om meer af te vallen dan degenen die er veel negatiever in stonden.

De onderzoekers spreken van een 'promotion focus'. Mensen die een dergelijke focus hadden, richtten zich meer op wat ze nog wél mochten eten in plaats van op wat ze allemaal moesten laten staan. Ze hadden meer aandacht voor gezonde voedingswaarden en maakten daardoor betere keuzes. Ben je wat negatief van aard, zeker als het om diëten gaat, dan kan het dus helpen om je focus te verleggen. Kijk positief aan tegen je nieuwe eetpatroon en probeer je gezonde voeding zo lekker mogelijk te maken.