Dit is de beste zonnebrandcrème

De temperaturen stijgen, de zon gaat harder schijnen, de zomer komt eraan. En dat betekent dat het weer tijd wordt om een goede zonnebrandcrème aan te schaffen. Gelukkig hoeft die niet duur te zijn.

De Belgische consumentenorganisatie Test-Aankoop onderzocht weer een groot aantal merken op de volgende factoren: de efficiëntie van de uv A- en uv B-filters, de textuur, absorptie en sensorialiteit en de volledigheid van de informatie op het etiket.

En nee, volgens de Vlaamse consumentenbond hoef je geen tientallen euro’s te spenderen aan een flesje zonnebrandcrème. Het is de Kruidvat Solait Kids Sun Spray SPF 50+ die als winnaar uit de bus komt. Een flesje kost 8,99 euro en is in de webshop en in alle filialen van de drogisterijketen te koop.

Test-Aankoop adviseert in het algemeen om liever een goedkope crème te kopen en daar rijkelijk en vaak mee te smeren in plaats van een dure aan te schaffen, waar je zuinig aan mee doet. Wel is het belangrijk om te kijken naar je huidtype. Heb je al een vette huid van jezelf dan kun je beter voor een lichtere olievrije variant gaan. Ook als je een gevoelige huid hebt, pas je de crème daar het beste op aan.

Bron(nen):   HLN