Overleden patiënt ligt vier dagen in Brits ziekenhuis voor iemand het opmerkt

In het ziekenhuis van het Britse Grimsby lag een overleden patiënt vier dagen in een ziekenhuisbed. Niemand had gemerkt dat hij was overleden. Er is een onderzoek gestart naar hoe dit kon gebeuren.

Het ziekenhuis heeft de enorme blunder toegegeven en excuses aangeboden aan de nabestaanden. Pas na vier dagen werd de overledene naar het mortuarium gebracht. Al die tijd lag de persoon in een ziekenhuisbed zonder dat er dus kennelijk iemand aan het bed is geweest voor verzorging of om eten te brengen.

De directeur van de lokale zorgorganisatie ‘Northern Lincolnshire and Goole NHS Foundation Trust’ (NLAG) Peter Reading weet ook niet hoe dit kon gebeuren en zegt dat onderzoek uit moet maken wat er aan de hand was in het Diana, Princess of Wales-ziekenhuis.

“We hebben de familie op de hoogte gebracht en ik zou nogmaals mijn medeleven willen betuigen en me willen verontschuldigen”, aldus Reading. “We zullen de bevindingen van het onderzoek, zodra die er zijn, met de familie delen. We hebben het incident ook gemeld bij de relevante externe organisaties." De doodsoorzaak van de patiënt is onbekend.