Mark Rutte in korte broek; de paus met een halve voetbal op zijn hoofd

Ik wil niet lachen, maar ik kan niet anders. Witte rook, sinterklaasuniformen, gesloten rode theatergordijnen die ineens opengaan, en dan een mannetje met een halve voetbal op zijn hoofd die iets zegt en dan meteen begint te bidden. Stel dat Mark Rutte wordt gekozen. Niet door u en mij, maar door 187 oude mannen. En dan moet Mark op het balkon van het Torentje verschijnen in de speciaal voor hem aangepaste 'Korte Broek' en 'Wollen Muts'. Lees meer in HetParool

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  1. Edwin67veen

    Tja, aan één kant is het om te lachen, maar aan de andere kant is het om te huilen. Als je dan met lede ogen moet aanzien hoe het NOS-journaal zo ongeveer de hele week, meer dan het halve journaal (en op de verkiezing zelf, het hele journaal) aan dit soort ongelooflijke onzin besteed, dan verlies je je geloof in de Nederlandse journalistiek. Als je daarnaast ook nog ziet dat er duizenden mensen op het Sint-Pietersplein staan en er zelfs feest in Argentinië gevierd wordt, dan verlies je je geloof in de mensheid.
    Dat de mens zo diep gezakt is, of nog steeds het intelligentievermogen dat past bij 2013, mist, is diep triest. 2000 jaar bedrog, onderdrukking, bewust dom houden, kindermisbruik, verkrachting, heksenverbranding (of onschuldige vrouwen verbranding), oorlogen en dat allemaal om een theaterstuk dat al meer dan 2000 jaar duurt. 2000 jaar stom bijgeloof.
    Ik heb er geen woorden meer voor. Laat ik het maar houden op een wereldwijde collectieve geestelijke stoornis. En daar werkt dan onze journalistiek anno 2013 vrolijk aan mee.

Reacties niet toegestaan