Ewbank bewees dat hij geen kunstenaar, maar een prutser is

Dat Koningslied was een muzikaal en tekstueel dieptepunt, maar toch ergert het mij dan weer dat John Ewbank zijn majestueuze chanson heeft teruggetrokken. Het ergert mij omdat er een enorm dedain voor zijn eigen creativiteit uit spreekt. 'O, vinden jullie het niet goed? Dan trek ik het toch lekker terug?' Zou Paul McCartney een door hem gecomponeerd lied voor the queen en het Britse volk te elfder ure hebben teruggetrokken? Zou Mick Jagger dat hebben gedaan? Adèle? Nee, want dat zijn serieuze kunstenaars. Lees hier verder

Bron(nen):   Het Parool      

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  1. iembam

    Nou Theodor Holman ik heb je artikel gelezen. Het is een prutsstukje. Je bent een kei in het inkoppen van door je zelf voorgegeven ballen. Maar het zijn allemaal eigen doelpunten. Wat mij vooral ergert is het gebruik van het woord ´bewijs´ Er is helemaal niets bewezen. Jij en ook ik vinden het duidelijk geen kunstwerk, dat lied. Maar de dag dat jij bepaald wie zich kunstenaar mag noemen, is de dag dat jij een artikel schrijft vol zelf gecreëerde ´bewijzen´.

    Tegen de tijd dat het lied wordt ingezet zijn de meeste toch te dronken om 2 minuten stil te zijn, dus geniet maar lekker, want het is een feestje.

Reacties niet toegestaan