‘Van de Arabische Lente is nauwelijks nog iets over’

Tweeënhalf jaar nadat hij begon, gebruikt vrijwel niemand meer de term die toen hoopvol werd gemunt: de Arabische Lente. Momenteel is het daarmee dan ook niet al te best gesteld. Er zijn maar weinig landen van Marokko tot Afghanistan waar de situatie aanleiding geeft tot optimisme. Dat begint, deze week weer zeer actueel, al eigenlijk met het land dat voor degenen die elders tegen hun eigen dictatuur in opstand kwamen, vaak min of meer als lichtend voorbeeld gold: Turkije Lees hier verder

Bron(nen):   De Volkskrant      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. LikoedNederland

    Zoals gewoonlijk weer nonsens van Von der Dunk. In Iran is het rustig, stelt hij tevreden vast. Ja, omdat de ‘groene revolutie’ in 2009 keihard is neergeslagen. Blijkbaar tot tevredenheid van Von der Dunk.

  2. kletsmajoor

    Toch een beetje schokkend om te lezen hoe een intelligent persoon zichzelf in rare bochten wringt om zijn ongelijk m.b.t. ‘de Arabische Lente’ zo gecamoufleerd mogelijk onder ogen te zien. Waarna hij besluit met een nieuwe illusie, n.l. dat Iran een soort voorbeeld is omdat Rohani ‘de meest gematigde en vrijheidslievende’ president zou zijn.

    Het hele artikel is een mooi voorbeeld van hoe wensdenken werkt: steeds overspringen naar de volgende gekunstelde illusie als de vorige illusie echt niet meer overeind te houden is. Maar nooit eens echt het overzicht pakken en zichzelf de vraag stellen: waarom blijken mijn verwachtingen telkens weer illusies te zijn?

Reacties niet toegestaan