Max Pam: ‘De kans dat Samsom hier voor de verkiezingen bovenop komt, lijkt me klein’

Wie het verkiezingsspotje van Diederik Samsom nog eens goed bekijkt, moet vaststellen dat de achterliggende, maar niet uitgesproken, boodschap wordt samengevat in wat Joop den Uyl 'de maakbare samenleving' noemde. Samsom heeft die boodschap alleen persoonlijk gemaakt. Hij laat zijn vrouw en kinderen zien. Voor hun toekomst wil hij zich inzetten. Met nadruk vermeldt hij dat zijn dochtertje een handicap heeft, maar met een beetje hulp zal ook zij er wel komen. Samen met zijn dochtertje fietst Diederik weg - op naar het licht. Deze zorgzaamheid, dat is de suggestie, zal ook over ons neerdalen als wij allemaal op Diederik Samsom stemmen.   Lees hier verder

Bron(nen):   De Volkskrant      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. kletsmajoor

    Spijker, kop, raak! door Max Pam. Het beeld van de zorgzame partij ligt in duigen. Maar Samsom’s reactie: ‘Het leven loopt helaas niet altijd zoals verwacht’, is ook dodelijk voor een ideologie die op “een Groots Plan voor alles” is gebaseerd.

  2. Kees Cornelder

    Kwam het, in de kabinetsformatie van Rutte-2, door de opvlammende ‘politieke homoerotiek’ tussen neoliberaal Rutte en PvdAer Samson, dat laatstgenoemde zo’n beetje alles inleverde waarvoor de toch al verdunde sociaal-democratie voor staat?
    Antwoord: ja.

Reacties niet toegestaan