Vertrek Louis Bontes bewijst dat Wilders’ PVV-model vastloopt

De PVV bevindt zich in een moeilijke situatie. Interne democratisering kan leiden tot een vernietigende burgeroorlog, en het tegenhouden van die democratisering levert telkens nieuwe afvalligen op Een mooi gezegd: democratie is niet voor bange mensen. Maar het Midden-Oosten en Noord-Afrika leren ons dat de democratie ook niet voor overmoedige mensen is. Lees hier verder

Bron(nen):   Elsevier      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Kees Cornelder

  Nee hoor, Geert en zijn PVV, de protestbeweging-in-politiekepartijvorm-gegoten, zullen het nog lang weten uit te houden. De succesvolste politieke marketeer van dit land zal dat blijven zolang de PVV geen ‘echte’ partij is, met leden, commissies, discussies en ander lastigs binnen een doorsnee-politieke partij. Voor Geert zelf is Kamerlid-zijn van levensbelang, want zonder dit zou hijzelf voor de enorme kosten van zijn persoonsbewaking moeten opdraaien. Bereid het maar alvast voor: het 40jarige Kamerlidmaatschap van Geert Wilders ergens in de toekomst. Tot die tijd zal hij, nogmaals de succesvolste politiek-elecorale marketingspecialist van het gehele Nederlandse parlement, blijven brullen in en buiten de Tweede Kamer. Gewoon om zijn (potentiële) kiezers ‘erbij’ te houden en halen.

  Dat het Kamerlid Bontes het penningmeesterschap van de PVVfractie neerlegde, daarover een fraai, luid en duidelijk gearticuleerd theaterstukje opvoerde en vervolgens uit de PVVfractie is gezet, dat zal straks voor hem persoonlijk van groot nut blijken te zijn.

  Wanneer namelijk de belastingdienst, FIOD, Openbaar Ministerie etcetera bij hem op de stoep staan vanwege geconstateerde malversaties in de fractieboekhouding van de PVV waarover hij, als penningmeester, formeel aansprakelijk was maar waar Bontes naar eigen zeggen geen enkele zicht had wat er aan geld invloog en vooral wat eruit vloog.
  Hij kan dan aantonen dat hij van gerommel en gerotzooi met gemeenschapsgeld – waaruit vergoedingen aan Kamerfracties worden betaald – hem pas helemaal tegen het einde van zijn penningmeesterschap duidelijk werden. En dat hij daaraan part noch deel had: zelfs bankpasjes van de fractiepot had hij immers niet.

  Wat dus voert tot deze conclusie: als de PVV ooit te gronde gaat dan uiteindelijk door de gerechtsdeurwaarder en de faillissementsrechter. De kans hierop is nog niet eens zo denkbeeldig omdat Geert wel degelijk met zijn financiële gegoochel alle voor alle partijen geldende regels van financieel beheer aan zijn laars lapte en nog steeds lapt.

 2. wezijnniethetzelfde

  heeft de PVV wel een model? Nooit opgemerkt, kan helemaal aan mezelf liggen?

Reacties niet toegestaan