U kijkt zo lief!

Hij schrok wakker en dacht meteen: u kijkt zo lief! Het was een nachtmerrie, het was alsof je met een open gulp in een vol Carré stond.
''U kijkt zo lief.''
Tot drie keer toe probeerde RTL-meisje Tweebeeke hem een antwoord te ontlokken. Dat was al genoeg voor een nachtmerrie, maar hij kon niet adequaat reageren. Dat was hem met Rutte ook al niet gelukt, en daarom, omdat hij geen antwoord kon geven, omdat hij in paniek was geraakt, omdat hij niet wéér kon aankomen met 'tjonge, jonge, jonge', zei hij tegen haar: ''U kijkt zo lief.''
En dat deed nota bene hij! Van het CDA! De partij die net twee weken geleden Jack de Vries de laan uit had gestuurd omdat die had zitten vogelen met een zogenaamde adjudant!

''U kijkt zo lief!''

Ai, ai, ai! En hij was net zo blij dat hij geen vragen kreeg over Jack. Want hij wist al een jaar van hun verhouding - en niet een week!

Hij was nota bene met Jack en z'n vrouw met vakantie gegaan, terwijl hij het wist, want hij had het gehoord van de MIVD, die Jack nota bene bewaakte!

''U kijkt zo lief!'' Het was de man van normen en waarden die dat zei.

Hij had eigenlijk willen zeggen: ''Ik ben zo eenzaam.'' Of: ''Ik heb het helemaal gehad.'' Of: ''Het spijt me, maar ik kan het niet meer.'' Maar hij zei: ''U kijkt zo lief.''

Bron(nen):   Het Parool