Breekpunt

Waarom ik op Geert Wilders gestemd heb? Omdat hij wars is van het Haagse gekonkel. Hij doet wat hij belooft. We zijn klaar met die draaikonten van de PvdA en het CDA, die uit regeergeilheid hun standpunten binnen de kortste keren aanpassen. Dat hebben we gehad. Nieuwe politiek willen we! Doen wat je zegt.

Breekpunt was dan ook het nieuwe codewoord bij de afgelopen verkiezingsdebatten. Tot nu toe kende ik die term alleen uit het tennis, hoewel ik er bij Joran van der Sloot de laatste tijd ook een paar keer aan moest denken. De nekwervel als breekpunt. Maar dit onderwerp is me eerlijk gezegd te tragisch en te gruwelijk om grappig over te doen. Er zijn grenzen. Hoewel? Afgelopen week zag ik mijn collega’s van Koefnoen lol trappen over de vrouw van Job Cohen in haar rolstoel. Lang geleden dat ik me zo voor mijn vak heb geschaamd.

Terug naar het politieke breekpunt. Dat is een punt waarover niet valt te steggelen. Dat beloof je. Daarom stemmen ze op je. De hypotheekrenteaftrek was voor een paar partijen zo’n breekpunt. Voor anderen was het de homoseksualiteit. Meneer pastoor mag alleen aan kleine meisjes en niet aan jongetjes likken! Voor Geert Wilders was het onder andere de AOW-leeftijd. Die blijft op 65! Ook om die reden heb ik op de PVV gestemd. Op mijn 65ste wil ik echt uitgewerkt zijn. Tot die tijd mag ik de Limburgse Mozart graag beledigen, maar daarna is het klaar. Geen dag langer. Dat heeft Geert me gegarandeerd.

En wat ik achteraf heel prettig vind aan Geert is dat hij etnische registratie in zijn verkiezingsprogramma heeft opgenomen. Eerlijk gezegd wist ik dat niet, maar de neger Humberto Tan wees mij daar donderdagavond op. Geert wil dat achter iemands naam Antilliaan, Turk of Marokkaan komt te staan. Vind ik mooi. Ik denk dat Turken trots zijn op hun afkomst, net als Marokkanen. Dus dat ze blij zijn met deze registratie. Achter mijn naam komt niks. Of toch het woordje blank? Ariër mag ook. Ben ik trots op. Heerlijk dat zwart op wit staat wie je bent! En het wordt voor Joden verboden om Carglass te bellen om je sterretje te laten verwijderen.
Lees verder

Bron(nen):   NRC