De kat zijn kut

Terwijl ik in de keuken een rotje in de vagina van onze poes sta te wringen om deze zo direct tot ontploffing te brengen omdat het Nieuwjaar is, vraag ik me af hoe men aan de uitdrukking de kat zijn kut komt. Het moet toch de poes haar kut zijn? Daarbij wordt in het plat Amsterdams een kut ook weer vaak poes genoemd. De poes haar poes dus!

Bron(nen):   NRC      

1 Reactie Doe mee met de discussie →


 1. De Staatsburger

  Joep, trap toch niet in die mediahoaxen.

  Op oudejaarsdag werd het bericht de wereld in geholpen dat een onverlaat een stuk vuurwerk in de anus van een kat had gestopt en dit vervolgens tot ontploffing had gebracht. Niet per se waar, stelt nu de politie na onderzoek van de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht.

  “Er is geen sectie op het lichaam van de kat gepleegd, maar op basis van de verwondingen is het zeer onwaarschijnlijk dat er vuurwerk in het dier is gestopt”, aldus een woordvoerder van de politie volgens de NOS. Mogelijk is de kat aangereden, over vuurwerk heengelopen of gewond geraakt door vuurwerk dat in de buurt afging.

  Ook kat in put is hoax

  Ook het bericht dat een kat in een put zou zijn vastgebonden en vervolgens met vuurwerkbommen zou zijn bestookt blijkt niet waar. De politie meldt dat de kat dood op straat werd aangetroffen met bloed om de bek. De berichten dat de kat in een put was gestopt zouden volgens dezelfde woordvoerder, die ook hier een aanrijding niet uitsluit, niet kloppen.

Reacties niet toegestaan