Ome jacques

Lezers, ik kan er niets aan doen, ik MOET het gewoon doorroddelen.

Jacques Tichelaar. Weet u nog? PvdA. Zat in de Tweede Kamer en leek door een hartkwaal bijna dood te gaan. Heel treurig. We leefden allemaal mee. Afijn, Jacques moest voor z'n gezondheid de Kamer verlaten en ze gaven hem nog een erebaantje: commissaris van de koningin in Drenthe. Zeer goed betaald, en als je niet opziet tegen het knippen van linten en het rondleiden van Japanners in een modern gemengd bedrijf, word je niet echt moe.

Jacques knapte dus op, en begon, hier komt de roddel, een geheime verhouding met Koosje Wijland.

Betty Tichelaar - de vrouw van Jacques - woedend! Weet u hoe zij erachter kwam? Luister. In april was Jacques voor een 'dienstreis' in China - ik lees dit trouwens in De Telegraaf - en daar heeft hij voor Dierenpark Emmen een panda geadopteerd. En die noemde hij... Koosje. Betty Tichelaar vroeg: ''Zeg Jacques, waarom Koosje? Ik vind het zo'n vreemde naam.'' Jacques: ''Ik kon niets anders bedenken, Betty.'' En - nou wordt-ie goed - een paar dagen later vond Betty een briefje in de tas van Jacques met de tekst: 'Binnen zo korte tijd zoveel emotie. Ik in jou en jij in mij. Veel liefs Koosje.' Ja, dames en heren, 'ik in jou en jij in mij' het staat allemaal in de krant, en niet die van Fabeltjesland!

Het wordt nog fijner. Luister... Betty Tichelaar - die dus totaal leegloopt in de krant - vertelt: ''Jacques heeft ruim twee dagen op bed gelegen van ellende, hij wist niet wat hij moest zeggen. Toen heb ik hem eruit gezet.'' En gisteren hoorde Betty, via de televisie (heerlijk detail), dat de commissaris van de koningin van haar wil scheiden!

Lees verder in Het Parool