Niet PVV, maar EU staat voor vrijheid

De historicus Johan Huizinga schreef tachtig jaar geleden dat ‘in onze westelijkheid’ onze kracht en zelfs de reden van ons bestaan ligt. De grens van Delfzijl tot Vaals scheidde niet alleen Nederland van Duitsland, maar ook West- van Midden-Europa. ‘Wij horen aan de Atlantische kant. Ons zwaartepunt ligt op en over zee’, aldus Huizinga in zijn essay ‘Nederlands geestesmerk’ over onze volksaard, dat hij schreef in 1935.

Lees verder bij Trouw

Bron(nen):   Trouw      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. De Staatsburger

    Je kunt zeggen wat je wilt over de Heer Wilders maar wat Europa en de islam betreft heeft de politicus van het jaar volkomen gelijk. Laten we bidden dat Hitlers droom van een verenigd Europa nooit uitkomt en dat onze vrijheid het wint van hun machtswellust.

  2. Pietje_Precies

    die burgeroorlog, waar het stuk over rept, die moet hier nog komen. In Griekenland zijn ze al een beetje begonnen….. we hadden al vrede in Europa, door de NAVO, en we dreven in NL ook al op export toen we de Gulden hadden. Het voordeel van de wisselkoersen hebben de banken alweer op een andere manier terug gepikt.En alle “voordeel” van de Euro, zijn we gedurende deze crisis alweer aan het terugbetalen.. Maar goed verhaal verder hoor…..

Reacties niet toegestaan