Moet veel aan de exen van Pieter en Nina denken. Wat zullen ze gelukkig zijn.

Wesley Sneijder en zijn vrouw Yolanthe slepen de AVRO voor de rechter omdat deze omroep een realitysoap van het glamoursetje had aangekondigd en dat bleek niet waar te zijn. Het ging om een parodie van het satirische programma Koefnoen. Je zal de rechter zijn die deze zaak moet behandelen.

Krijg je twee van die humorloze miljonairtjes voor je neus. Wat moet je dan als rechter doen? De schatten uitleggen wat satire is? Ze rustig vertellen dat er, als je je drie dagen durende sprookjeshuwelijkceremonie aan de Privé en SBS verkoopt, een kans bestaat dat een paar cabaretiers een grapje met je uithalen? Of moet de magistraat ze een beter management aanraden? Vergiftigt geld het zicht op de realiteit? Beïnvloedt het je gevoel voor humor? Raar dat ze die viespeuk van een Albert Verlinde, die het Nederlandse volk als een geile bisschop naar hen liet loeren toen ze elkaar voorzichtig kusten in een Amsterdamse parkeergarage, nooit hebben aangeklaagd. Geld maakt mensen inderdaad niet gelukkiger.

Dat zie je aan zo’n Pietje Storms, die afgelopen dinsdag voor een kwartiertje topamusement zorgde door zich te laten opfokken door beroepsbretel Jort Kelder. In het bijzijn van zijn sponsor Nina raakte het voormalige breekijzertje totaal de weg kwijt. Ik wist al, toen ik Pietje zag foeteren, dat het echtpaar nog een dag of wat zou nabriesen middels open brieven in het wakkere blaadje

Lees verder in NRC

Bron(nen):   NRC