Als ik naar Heleen van Royen kijk, als psycholoog, dan zie ik iemand met veel behoefte aan bevestiging die dat vooral zoekt via haar seksuele aantrekkingskracht.

Afgelopen week was Heleen van Royen bij De Wereld Draait Door om haar nudies-verzameling toe te lichten. Aan het eind van het gesprek waagde Matthijs van Nieuwkerk eens een wat kritischer vraag: Ben je een exhibitionist? Nee, "ik zie mezelf meer als een creatief. En ik deel heel graag." Precies hetzelfde gedrag wordt door de persoon zelf vaak heel anders bekeken dan door anderen. Daarin is Heleen van Royen helemaal niet anders dan wij allemaal. Ik zie mezelf als assertief, anderen zullen dat vast weleens ervaren als bitchy. Een student die steeds voor tentamens zakt wordt gezien als niet snugger genoeg, maar die student zelf kan vele andere redenen bedenken waarom het niet lukt. Lees hier verder

Bron(nen):   Joop      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Meester Proper

    Roos Vonk, was dat niet dat vrouwtje dat samen met Diederik stapel het onderzoek verzon waaruit zou blijken dat vleeseters asocialer en egoïstischer zouden zijn en die excellentie Kamp “op zijn bek wilde slaan”?

  2. kletsmajoor

    Je mag als psycholoog toch helemaal geen uitspraken doen over mensen die je niet in persoon onderzocht hebt? Daar heeft die TV-psycholoog, Dr. Phil, weleens excuses voor moeten maken. Dat geldt niet voor mevr. Roos?

  3. Pietje_Precies

    als ik naar HvR kijk, dan zie ik een vrouw die met haar kut haar bekendheid in stand houdt en daardoor boeken verkoopt. een unieke marketingstrategie, die ik om zijn eenvoud en doeltreffendheid waardeer. (al zit ik blijkbaar niet in de doelgroep)

Reacties niet toegestaan