Honds behandeld door de PVV

Er wordt gezegd dat journalisten als beroepsgroep op de laagste trede van de maatschappelijke ladder staan. Dat kun je erg vinden; mij boeit het niet. Er zal altijd iets of iemand onderaan moeten bungelen. Soms krijg je er zelfs respect voor, zoals de renner in de Tour de France die dag in dag uit strijdt om binnen de tijdslimiet te finishen. Hij fietst in 20 dagen twee keer zo lang als de winnaar, een heuse prestatie. Maar deze kwalificatie van de pers is nooit vriendelijk bedoeld. Dat heeft alles te maken met een ingeworteld wantrouwen tegen journalisten, die zich niet met een kluitje in het riet laten sturen. Vooral politici hebben de neiging argwanend te zijn, zeker als wordt doorgevraagd over zaken die men liever onder de pet houdt. En dat zijn er nogal wat. Rutte ontploft regelmatig van woede als er weer eens iets in de pers uitlekt. De premier zet de betrokken journalist tegenover zijn medewerkers en binnen de beslotenheid van zijn eigen ministerie neer als 'een droplul'. Hij zal het nooit in je gezicht zeggen; dan is Rutte een en al vriendelijkheid. "Een beetje kritische vraag en de journalist wordt weggezet als links. Wat volgens Wilders iets heel vies is"​ Wilders daarentegen is een politicus die zijn minachting voor de pers publiekelijk etaleert. Lees verder bij RTL

Bron(nen):   RTL      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Hoestnou?

  Gewoon links laten liggen. …. Links laten liggen, hihi.

 2. Apekool

  Kennelijk is het belangrijker een grievende quote te scoren dan normale omgangsvormen te eisen. Allemaal wegblijven en geen berichten meer in de kranten en op TV, dan draait het sentiment snel hoor.

 3. Meester Proper

  ♫ and in the end
  the love you take
  is equal to the love
  you make ♫

 4. Raymond de greef

  Ik kan mij in het stuk vinden (de laatste zin!)maar de meeste journalisten stellen wel kritische vragen aan de PVV ,maar wanneer het om de andere partijen gaat is het oude jongens krentenbrood!
  Ik noem dit meten met twee maten, er zijn weinig journalisten die zelf gedegen onderzoek doen ,en met goede vragen komen dat is wat anders dan kopiëren en naar de bekende weg vragen om zo goedkoop te scoren.
  Wij noemen dit populistische journalisten of te wel links gebrabbel!

 5. appie b. broek

  ik ken toch geen zelfgenoegzamer en arroganter ‘volkje’ dan journalisten. Speciaal de ‘scholen voor journalistiek’ schijnen niet weinig bij te dragen aan de arrogante betweterigheid waar de Nederlandse journalistiek ernstig onder te lijden heeft. Dat het ‘slecht’ gaar met de ‘democratie’ hebben we dan ook voor een groot deel hier aan te danken. De oplossing: weg met al die journalistieke opleidingen. dit is nu typisch een ‘vak’dat in de praktijk geleerd moet worden!

Reacties niet toegestaan