‘Stuur Opstelten naar IS, de jihadisten zullen huilend hun baarden afscheren’

' Aan de overzijde van de oceaan klagen ze steen en been over Barack Obama en zijn veronderstelde gebrek aan doortastendheid inzake de Islamitische Staat. De president hangt de filosoof en de analyticus uit, zo luidt de grief, en ondertussen worden Amerikaanse staatsburgers voor het oog van de wereld onthoofd door een Brit met een bivakmuts. Voor Obama, schreef de Amerika-correspondent van deze krant, Arie Elshout, gisteren, dreigt het imago van 'een in zichzelf verzonken pilaarheilige'. Een magistrale typering: de denker op zijn zuil, hoog verheven boven het aardse gewriemel. Opstelten en het Actieplan Wij op onze beurt zijn gezegend met autoriteiten die ontzettend hun best doen kordaatheid uit te stralen. Lees verder bij De Volkskrant

Bron(nen):   de Volkskrant      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Jannie Ooms

  Opstelten? Ik kan de man al lange tijd niet serieus meer nemen. Chronologisch klopt het niet, maar de man lijkt haast model te hebben gestaan voor de stripfiguur uit de verhalen van Ollie B. Bommel: de zelfvoldane burgemeester Dickerdack, van Rommeldam.

 2. Burgermans

  Amerika-correspondent van de Volkskrant, dat pleit niet voor je.

 3. marianne martens

  Hopend dat de Heer Opstelten al medisch is onderzocht, begrijp ik niet dat hij niet door zijn solidaire corpsballen- politieke clubgenoten wordt beschermd tegen deze afgang en gebreken aan het oor. De pers ruikt bloed en dat behoor je voor elk individu te voorkomen.? e.a.
  Sheila Sistalsing is een van de weinige journalisten, die hoofdzaken van bijzaken kan onderscheiden en gewoon heel gewoon kritisch is.

Reacties niet toegestaan