Samsom wilde over links regeren. Kan hij het zich veroorloven om die voorkeur te laten vallen?

Op 1 mei 2005 was er een feestelijke bijeenkomst in de Amsterdamse debattempel De Balie. Het platform Een Ander Nederland, opgericht om PvdA, SP en GroenLinks nader tot elkaar te brengen, vierde aan het Leidseplein de Dag van de Arbeid. Het programma bestond uit gesproken columns, cabaretsketches en een optreden van Luc Houtkamp die op zijn saxofoon ‘een ander geluid’ liet horen. GroenLinks-rekenwonder Kees Vendrik hield een toespraak over ‘Nederland als bakermat van een creatieve economie’, Arda Gerkens van de SP over de gevoelens van saamhorigheid die het vieren van de eerste mei bij haar opriep. Lees verder in Vrij Nederland

Bron(nen):   Vrij Nederland      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. kletsmajoor

    Ik weet uit ervaring (een jeugdzonde geef ik toe) hoe dat soort linkse bijeenkomsten verlopen. Lekker bijelkaar zitten en fantaseren over de ideale (=socialistische) maatschappij. Aan het eind van de dag gieren de emoties door de zaal en de deelnemers zijn tot tranen geroerd door alle mooie vergezichten. Op een of andere manier gaat men dan denken dat de sterkte van de opgeroepen emoties een indicatie is voor de haalbaarheid van de gepresenteerde plannen. Door die emotie lukt het later niet meer e.e.a. in perspectief te zien en een nieuwe ronde illusie-politiek kan beginnen.

    Gelukkig lijkt het erop dat Samsom toch meer een nuchtere ingenieur is gebleven dan ik dacht.

  2. drsdre

    Dus toen de PvdA niet tekende voor het Kunduz-akkoord was het niet goed en nu er wordt onderhandeld met de VVD weer niet?

Reacties niet toegestaan