Beste Alexander,

Je was er vroeg bij vanochtend, met de uitnodiging om tijdens het D66-congres de eerste rijen vrij te houden voor G500. Dank daarvoor! Maar wij hebben vandaag ook campagne-bijeenkomst, want zoals je weet gaat het als een trein! En die campagne moet, zo zul jij ook wel weten, hoognodig gevoerd worden.
Zo’n uitnodiging is natuurlijk een hele eer, zeker als je terugkijkt op de geschiedenis van D66. Ooit opgericht als tegenwicht, om het vastgeroeste politieke establishment los te weken – daar herkennen we wel iets in. 45 jaar later zit de boel weer (of nog steeds?) muurvast. Zoals wijlen Hans van Mierlo het destijds zo mooi zei: “Dat gigantische midden van de politiek, dat de stemmen zou moeten opleveren voor een vooruitstrevende politiek, is volstrekt onbeweeglijk geworden tussen onbeweeglijke uiteinden”. En hoeveel D66 en G500 inhoudelijk ook met elkaar gemeen hebben – dat steken we niet onder stoelen of banken – een partij als D66 heeft daar de afgelopen jaren misschien niet zo heel veel aan kunnen doen. Daarom ook geen partij, maar een beweging.

We hopen dat je collega-partijleiders van VVD, CDA en PvdA ook de eerste rijen vrijhouden. Want de data van hún partijcongressen staan al wél in de agenda.

Succes vandaag!

Sietse Bakker
Campagneleider G500

PS Kom je binnenkort langs op ons hoofdkwartier? De koffie staat klaar!

Bron(nen):   g500