5 communicatiegewoonten die je relatie verpesten

Onderzoeken wijzen uit dat gebrek aan communicatie de nummer 1 reden is dat koppels uit elkaar gaan. Zeuren is hierbij de grootste boosdoener. Hier meer communicatiegewoonten die je relatie kunnen verpesten: 1. Niet eerlijk zijn Hoe vaak betrap je jezelf er weleens op dat je 'ja' zegt, maar het eigenlijk niet wil. Wanneer we systematisch dingen accepteren tegen onze wil in, kroppen we het op en die woede komt uiteindelijk tot uitbarsting. Het is beter, hoe lastig het soms ook is, om gelijk eerlijk te zijn. 2. Verkeerde lichaamshouding De meeste communicatie verloopt non-verbaal. Wanneer dit niet synchroon loopt met de woorden die we zeggen, kan het bericht anders overkomen dan dat we werkelijk bedoelen. Koppels begrijpen elkaar verkeerd wat weer voor frustratie zorgt. 3. Geen gelijk geven Het is makkelijk om altijd te oordelen en het laatste woord te willen hebben. Maar dat is niet de juiste manier van communiceren. Het is goed om de ander ook eens gelijk te geven. 4. Niet naar elkaar luisteren Een groot communicatieverschil tussen de man en de vrouw is het luisteren. Mannen geven aan vaak langer na te denken over een antwoord, terwijl de vrouw daar geen geduld voor heeft en het antwoord zelf al geeft of gewoon een andere vraag stelt. Belangrijk voor de vrouw is om te wachten met reageren. 5. Negatief communiceren Vrouwen hebben de neiging om bevelen uit te delen. Dit jaagt de man alleen maar weg. Het werkt beter als de vrouw het verpakt op een vriendelijkere manier.  

Bron(nen):   Psycentral      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Victor Verlon

  6. Onduidelijk communiceren

  Mensen hebben de neiging om te veronderstellen dat wanneer ze iets zeggen, dat het meteen duidelijk is voor anderen wat ze exact bedoelen.

  Vermijd daarom vage omschrijvingen wanneer je spreekt; wees specifiek. En durf door te vragen nadat iemand wat heeft gezegd, zodat je zeker weet dat je de ander goed begrijpt. Dit kan veel miscommunicatie voorkomen.

  Meer over het onderhouden van een relatie door het ontwikkelen van sensualiteit en seksualiteit: http://www.SuperMinnaar.com

 2. ron

  Uit elkaar groeien
  jaloezie
  vreemdgaan
  geen intimiteit meer

  hier staat ook nog wat: http://blog.relatiefront.nl/irritaties-een-relatie/

Reacties niet toegestaan