Deze karaktertrek vinden mensen wereldwijd het belangrijkst bij hun partner

Misschien wil je een partner die humor heeft of zorgzaam is of eentje die geen witte sportsokken draagt. Toch is dat niet het belangrijkste. Wereldwijd hebben mensen het liefst dat hun geliefde...vriendelijk is.

Onderzoekers van de Britse University of Swansea  vroegen 2.700 studenten uit vijf verschillende landen om een lijst met karaktereigenschappen in te korten tot wat ze écht belangrijk vonden. Zowel in de oosterse landen (Singapore en Maleisië) als in de westerse culturen (Australië, Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk) stond één eigenschap onbetwist bovenaan: vriendelijkheid.

De deelnemers kregen 'partner dollars' die ze zogenaamd konden uitgeven aan eigenschappen waaraan hun droomman of -vrouw moest voldoen. Ze konden onder meer kiezen uit factoren als fysieke aantrekkelijkheid, goede financiële vooruitzichten, vriendelijkheid, humor, kinderwens en creativiteit.

Vriendelijkheid eindigde steevast bovenaan. Daarna gaven mannen bijna altijd de voorkeur aan fysieke aantrekkelijkheid, terwijl vrouwen de financiële vooruitzichten belangrijker vonden. Het is opmerkelijk dat geld en schoonheid al zo snel na vriendelijkheid volgen en bijvoorbeeld humor dus minder belangrijk is.