Deze dingen doen vrouwen beter dan mannen

Vrouwen hebben misschien weinig talent voor inparkeren of kaartlezen, de volgende dingen kunnen vrouwen wel heel goed. En dat vaak beter dan mannen als we deze onderzoeken mogen geloven.
 • Studeren Onderzoek heeft aangetoond dat vrouwen betere leerlingen zijn. Vrouwen zijn aandachtiger, flexibeler en beter georganiseerd. Mannen hebben gemiddeld meer tijd nodig om een studie te behalen: het duurt vaak meer dan vijf jaar voor ze een diploma op zak hebben.
 • Slimmer Uit een wereldwijde studie naar IQ’s blijkt dat vrouwen gemiddeld een hoger intelligentiequotiënt hebben dan mannen.
 • Hygiëne Volgens wetenschappers zijn mannen minder hygiënisch dan vrouwen. Uit onderzoek van de San Diego State University bleek daarom ook dat het kantoor van een man meestal meer bacteriën (10 tot 20% meer) bevat dan het kantoor van een vrouw.
 • Solliciteren Vrouwen kunnen beter omgaan met de stress die tijdens een sollicitatiegesprek optreedt. Canadese wetenschappers van de University of Western Ontario kwamen daar achter.
 • Praten over gevoelens Vrouwen praten makkelijker over hun gevoelens. 53 procent van de vrouwen praat met vriendinnen over haar problemen. Bij mannen zoekt daarentegen maar 29 procent steun bij vrienden. Dit blijkt uit onderzoek van Mind, een organisatie voor mensen met mentale gezondheidsproblemen.
 • Gezond eten Een grootschalig onderzoek naar eetgewoontes van de Universiteit van Minnesota wijst uit dat vrouwen gezonder eten dan mannen. Voor mannen volstaat een diepvriespizza als maaltijd, vrouwen hebben meer behoefte aan groenten en fruit op hun bord.
 • Minder snel ziek Vrouwen zouden minder snel ziek zijn dan mannen, door het hormoon oestrogeen. Dit blijkt uit onderzoek van de universiteit van McGill. Het hormoon bevat namelijk een bepaald enzym dat het lichaam helpt verdedigen tegen bacteriën.
 • Langer leven Van alle mensen ter wereld die ouder zijn dan 100 jaar, is 85 procent vrouw. Dit toont onderzoek uit 2008 van de universiteit uit New England aan. Vrouwen zouden zo’n tien jaar langer dan mannen te leven hebben.

19 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. r

  stop even met dat generaliseren…kaartlezen kan ik beter dan menig man!! Ik heb geen tomtom nodig, met een goede kaart en de borden langs de weg kom ik beter op mijn bestemming dan mijn man die zich blind staart op de adviezen van zijn navigatie-miep….

  • giegel

   stop even met het niet begrijpen van statistiek… Het gaat bij dit soort uitspraken vaak om het gemiddelde. De gemiddelde vrouw is nu eenmaal minder goed in achteruit inparkeren en de gemiddelde man praat nu eenmaal minder makkelijk over zijn gevoelens. Dat zegt niets over het individu, jij of uw man.
   Misschien is statistiek daarom iets meer voor mannen…:P

   (in antwoord op r)
  • Ferry Fer

   Fijn voor jou. Ga nu maar weer koekjes bakken.

   (in antwoord op r)
  • anon111111

   ja maar er is toch een man die alle vrouwen verslaat in kaartlezen dus je bent inferieur aan hem… en de rest van de kaartlezende vrouwen ook en zo is het bij alles

   (in antwoord op r)
  • Jochem

   volgens mij zijn mannen 68 procent beter in lezen dan vrouwen

   (in antwoord op r)
 2. Sssss

  ‘Het hormoon bevat namelijk een bepaald enzym dat het lichaam helpt verdedigen tegen bacteriën.’
  Verkeerde interpretatie van wetenschappelijk artikelen is eerder regel dan uitzondering. Ik ben overigens wel benieuwd wat er daadwerkelijk bedoeld werd in dit artikel. Iemand een link?

 3. jantje uitnederland

  Maar ‘wij’ zijn dan weer beter in multi-tasken 🙂

  http://news.discovery.com/human/are-men-better-multitaskers-dnews-nugget-121024.html

 4. Edward_II

  Wat een seksistische stemmingmakerij! Alsof elke vrouw en elke man hetzelfde is. Bovendien nog verdraaiing van de feiten ook:

  Studeren: in het verleden scoorden westerse vrouwen enkele percenten hoger in hogere opleidingen. Sinds 2006 scoren vrouwen ongeveer gelijk.

  Slimmer: de desbetreffende tests zijn in slechts 18 landen gedaan. Niks “wereldwijd” dus. Aangezien de tests niet op geslacht geijkt zijn zeggen de bevindingen enkel iets over de tests, niets over vrouwen t.o.v. mannen.

  Hygiëne: Het aantal bacteriën in een kantoor zegt niets over hygiëne, enkel over hoeveel gif gebruikt wordt.

  Solliciteren: er is geen enkele norm voor “goed solliciteren”. Wat is het: beter kiezen waarop en bij wie je solliciteert? Jezelf beter verkopen? Beter kunnen liegen? Uiteindelijk de baan krijgen die het beste bij je past? Ongefundeerd dus.

  Gezond eten: gebaseerd enkel op een lokaal onderzoek waarvan nergens wordt aangetoond of zelfs beweerd dat dit wereldwijd representatief is. Wel klopt het dat historisch gezien de vrouw het eten bereidde en ze daar dus beter in is en daardoor betere keuzes maakt, mede omdat ze vaker ook voor een kind kookt. Vrouwen snoepen daarentegen meer dan mannen. Er bestaat geen enkel onderzoek dat aantoont, of zelfs maar suggereert, dat mannen door hun eetgewoonten ongezonder zijn dan vrouwen, dus het predicaat “gezonder eten” is uiterst dubieus.

  Minder snel ziek: wat grappig. Hier wordt aangevoerd dat vrouwen minder ziek worden door oestrogeen, verderop staat een artikel dat oestrogeen juist een hoger infectierisico met zich meebrengt. Welk artikel moeten we nu geloven?

  Langer leven: statistisch klopt dit, maar het verschil hierin tussen mannen en vrouwen is drastisch aan het teruglopen. Vermoede (en deels onderzochte) redenen zijn dat vrouwen meer zijn gaan roken en dat ze meer werken en buiten de deur komen. Huiskatten worden ook ouder dan katten die regelmatig buiten komen en dat heeft niets met geslacht of genetica te maken.

  • anon111111

   over het ouder worden alle mannen worden meegenomen daarin en laat het nou net zo zijn dat in oorlogen niet zoveel vrouwen sterfen maar wel veel jonge mannen dus de man blijft beter 🙂

   (in antwoord op Edward_II)
   • Edward_II

    Gevoelsmatig zou dit kloppen, maar de statistieken spreken dit tegen. Bijvoorbeeld:

    Nieuw Zeeland: geboorte: 1.04 jongen per meisje, 65+: 0.78 man per vrouw
    Zwitserland: geboorte: 1.05 jongen per meisje, 65+: 0.73 man per vrouw
    Maar in oorloggeteisterd Afghanistan:
    geboorte: 1.05 jongen per meisje, 65+: 0.87 man per vrouw

    Oorlogen hebben, vermoedelijk wegens gebrek aan hygiene en gebrek aan medische zorg (bijv. bij zwangerschap & bevalling), toch ook een grote impact op vrouwen.

    (in antwoord op anon111111)
 5. Gold Forever

  Bijzonder toch dat vrouwenbladen vol staan met dit soort ‘feiten’ , omdat vrouwen altijd een boost nodig hebben voor hun zelfvertrouwen. Mannen hebben helemaal geen behoefte aan artikelen die vertellen hoeveel beter ze wel niet zijn, omdat de gemiddelde man het simpelweg niets interesseert. De vrouwen die dit soort artikelen lezen zijn waarschijnlijk wel het type uitgebluste huismus van 40+, want geslaagde vrouwen hebben dit ook niet nodig.

 6. Jannie Ooms

  Ik kan ook veel beter stofzuigen dan mijn man. Echt waar…

 7. Eddy Even

  Toch wonderlijk dat vrouwen, die dus in bijna alle opzichten veruit superieur zijn aan mannen, niet wereldwijd overal de kopposities bezetten van de de multinationals en alle denkbare instellingen en bedrijven, maar dit overlaten aan domme, vieze, zieke, niet pratende en kortlevende mannen…

 8. anon111111

  er is simpelweg niks waar een vrouw aan de top staat er is geen enkele sport waar een man niet aan de top staat de beste koks zijn mannen de beste wetenschappers mannen noem mij 1 ding dat beide geslachten kunnen waar ze beter in zijn en noem iets belangrijks niet ouder worden of over gevoelens praten
  idd je komt uit op niks mannen zijn het superieure geslacht in alle opzichten.
  maar we kunnen niet zonder vrouwen en zouden alsnog alle respect voor ze moeten hebben.

 9. Jochem

  vrouwen zijn sneller ziek dan mannen. En vrouwen leven niet langer sommige vrouwen zijn ego WILLE overal in beter zijn dan mannen wrm

 10. Jochem

  in totaal zijn mannen 72 procent beter in alles bij elkaar dan vrouwen

 11. Jochem

  dus…………………………………………………..

Reacties niet toegestaan