Deze dingen doen vrouwen beter dan mannen

Liefde, relaties, geluk
woensdag, 09 januari 2013 om 20:02
schermafbeelding 2013 01 09 om 200205
Vrouwen hebben misschien weinig talent voor inparkeren of kaartlezen, de volgende dingen kunnen vrouwen wel heel goed. En dat vaak beter dan mannen als we deze onderzoeken mogen geloven.
  • Studeren
    Onderzoek heeft aangetoond dat vrouwen betere leerlingen zijn. Vrouwen zijn aandachtiger, flexibeler en beter georganiseerd. Mannen hebben gemiddeld meer tijd nodig om een studie te behalen: het duurt vaak meer dan vijf jaar voor ze een diploma op zak hebben.
  • Slimmer
    Uit een wereldwijde studie naar IQ’s blijkt dat vrouwen gemiddeld een hoger intelligentiequotiënt hebben dan mannen.
  • Hygiëne
    Volgens wetenschappers zijn mannen minder hygiënisch dan vrouwen. Uit onderzoek van de San Diego State University bleek daarom ook dat het kantoor van een man meestal meer bacteriën (10 tot 20% meer) bevat dan het kantoor van een vrouw.
  • Solliciteren
    Vrouwen kunnen beter omgaan met de stress die tijdens een sollicitatiegesprek optreedt. Canadese wetenschappers van de University of Western Ontario kwamen daar achter.
  • Praten over gevoelens
    Vrouwen praten makkelijker over hun gevoelens. 53 procent van de vrouwen praat met vriendinnen over haar problemen. Bij mannen zoekt daarentegen maar 29 procent steun bij vrienden. Dit blijkt uit onderzoek van Mind, een organisatie voor mensen met mentale gezondheidsproblemen.
  • Gezond eten
    Een grootschalig onderzoek naar eetgewoontes van de Universiteit van Minnesota wijst uit dat vrouwen gezonder eten dan mannen. Voor mannen volstaat een diepvriespizza als maaltijd, vrouwen hebben meer behoefte aan groenten en fruit op hun bord.
  • Minder snel ziek
    Vrouwen zouden minder snel ziek zijn dan mannen, door het hormoon oestrogeen. Dit blijkt uit onderzoek van de universiteit van McGill. Het hormoon bevat namelijk een bepaald enzym dat het lichaam helpt verdedigen tegen bacteriën.
  • Langer leven
    Van alle mensen ter wereld die ouder zijn dan 100 jaar, is 85 procent vrouw. Dit toont onderzoek uit 2008 van de universiteit uit New England aan. Vrouwen zouden zo’n tien jaar langer dan mannen te leven hebben.