Seks in de ruimte kan levensgevaarlijk zijn

Slecht nieuws voor de '220-mile high club'. Recent onderzoek heeft uitgewezen dat seks in de ruimte levensgevaarlijk kan zijn. Het zou namelijk een grote impact kunnen hebben op de lichaamsprocessen die betrokken zijn bij voortplanting, hersenaandoeningen en zelfs kanker. Dat meldt de website Daily Mail. Uit experimenten op planten is gebleken hoe verandering in zwaartekracht cellen beschadigt en zo gevaarlijke ziektes kan uitlokken. 'We weten al langer dat mensen, dieren en planten ontstaan zijn als reactie op de zwaartekracht van de aarde en dat veranderingen voelbaar zijn', stellen biologen aan de universiteit van Montreal. Hoewel ruimtevaart al meer dan 50 jaar bestaat, is het niet duidelijk of er al vrijpartijen in de ruimte hebben plaatsgevonden. NASA verbiedt seks niet expliciet, maar roept op om ten allen tijden professionele standaarden hoog te houden. Lees hier meer over het onderzoek.

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. catchit64

  “Standaarden hoog houden”…

 2. Prikker

  Leven is dodelijk.

 3. CNhenk

  Ik geloof er zeker in dat hier ruimelijk onderzoek is gedaan maar de bovengrondse preutsheid van de amerikanen houden de resultaten nog ondergronds. Als mannen en vrouwen de ruimte in gaan zal ook zeker het bijtjes en bloemtejesgedrag onderzocht zijn. Mijn conclusie. Ook in de ruimte is alles gewoon. Geen nieuws.

 4. Vogelbeest

  toen de auto net uitgevonden was en de race voor de hoogste topsnelheid over land losbrak kwam er een moment dat de psychologische grens van 100 km/u in beeld kwam. Gerenommeerde artsen uit die tijd waarschuwden dat 100 km/u te snel was voor mensen. Het brein zou dergelijke snelheden niet kunnen verwerken. Men zou krankzinnig worden van teveel indrukken in te weinig tijd.

Reacties niet toegestaan